image The Times Online meldt een opvallend nieuwtje: palingijs.

Ik ontdekte het via Slashfood, waar iemand al serieus reageerde dat er prima ijs van octopus bestaat. Eén ding is zeker: het wordt helemaal geen visijs want Unilever staat erachter. Visijs is voor culi's. Hier zit dus wat anders achter.

Inderdaad. Het is een afslankijsje dat wordt gemaakt op basis van een eitwitverbinding die wordt gemaakt op basis van het genetisch gemanipuleerde bloed van een diepzee palingsoort. Dit nieuwe type eiwit is minder dikmakend. Unilever - eigenaar van o.m. Carte d'Or, Magnum en Ben & Jerry's - garandeert dat de het genetisch gemanipuleerde materiaal niet meer in het ijs zit maar alleen is gebruikt voor een tussenproduct.

Dit was dus een nieuwe aflevering in de serie 'gepimpt eten' - oftewel: 'hoe maken we ongezond eten beter, zonder dat ongezonde eetpatroon op te geven?'

Toch zou ik weleens een ijstest willen doen: echt boerenroomijs, een magnum en een magnum op basis van palingbloed. Ik vermoed dat iedereen dat boerenroomijs het lekkerst vindt. Trouwens: die eiwittruc, kun je waarschijnlijk minstens zo goed uitvoeren met behlup van nanotech en dan weet ik het even niet wat het lekkerst is.

Ach, het is allemaal een kwestie van smaak - ik kies voor dat boerenijsje en maak daarna een rondje ;-)
Dit artikel afdrukken