Evans is bekend van zijn The Paleo Way. Hij leert zijn publiek gezond eten en bewegen. Paleo is populair en kan daarom bekende koks gebruiken. Evans sprong in het gat en is er succesvol mee. Op zoek naar wat in marketingtaal brand extensions (nieuwe markten voor een bestaand, maar aangepast product) heet, maakte hij in samenwerking met een blogger voor baby-recepten en een naturopaat een kookboek voor jonge moeders, baby's en jonge kinderen.

Lever en bottenbouillon
Daar staat een recept in voor Doe-Het-Zelf melk op basis van lever en een van botten getrokken bouillon die kinderen gevaarlijk hoge doses vitamine A zou kunnen laten binnenkrijgen. Toen ze daarover hoorde, trok Professor Heather Yeatman, voorzitter van de Public Health Association of Australia, aan de handrem. In een The Australian Woman's Weekly liet ze er geen twijfel over bestaan en zei het zo: "ik denk dat de kans reëel is dat er een kind zal sterven als dit boek uitkomt."



Sinds die uitspraak staat de internationale pers er bol van. Het boek dat afgelopen vrijdag zou uitkomen, is opgehouden en inmiddels van de site van uitgever MacMillan verdwenen. Volgens Pete Evans is er niets aan de hand en zal het gewoon verschijnen, schrijft de Britse Daily Mail. Op zijn Facebook-pagina schrijft Evans: We zijn zonder enige twijfel onderdeel van iets heel bijzonders ... het goeie komt eraan. Is er al!.

Grens
Women's Weekly merkt fijntjes op dat Evans tot voor kort nog recepten schreef voor pizza's. Die zijn vanwege de grote hoeveelheid carbs niet bepaald paleo. Professor Evans maakt kennelijk duidelijk waar de grens ligt tussen geld verdienen met populaire hypes enerzijds en wetenschap en gezondheidszorg anderzijds.

Fotocredits: Pete Evans, still, The Paleo Way
Dit artikel afdrukken