De regering van Palau, een eiland gelegen ten oosten van de Filippijnen en ten noorden van Indonesië, verbiedt het gebruik van 'reef toxic' zonnebrandcrèmes door toeristen. Het is een poging iets te doen aan de redding van de lokale koraalriffen.

Wetenschappers hebben ontdekt dat bepaalde chemicaliën in zonnebrandcrèmes giftig kunnen zijn voor de koraalriffen, schrijft Time.

President Tommy Remengesau Jr. van Palau ondertekende vorige week de nieuwe wetgeving die het gebruik van "rifgifstof" voor 2020 zal verbieden. Naast de rifgifstoffen vereist de wetgeving ook dat touroperators starten met het aanbieden van herbruikbare bekers en rietjes aan toeristen. De president merkte op dat het plastic afval, de chemische vervuiling en de klimaatverandering de gezondheid van het ongerepte paradijs bedreigen. De riffen zijn populair bij duikers en toerisme vormt dan ook een belangrijke bron van inkomsten voor de bevolking.

Volgens critici zijn er niet voldoende onafhankelijke wetenschappelijke studies over dit onderwerp. Fabrikanten die kansen zien, zijn ondertussen al begonnen met het verkopen van "rifvriendelijke" zonnebrandcrème.
Time - http://time.com
Reageer
  • Deel
Druk af