Florine Boucher legt uit hoe de Genuese zeevaardersvrouwen hun mannen na maanden op zee lieten smullen van verse groenten en pesto. En hoe je dat thuis nog steeds kunt.
Ze zijn er nu volop. Daarom maakt Florine Boucher haar abrikozentaartje. Met als extraatje een finishing touch van - uiteraard ook zelfgemaakte - appelgelei.
Of het nu winter, voorjaar of zomer is, Italianen weten wel weg met tuinbonen. Florine Boucher volgt met graagte hun voorbeeld.
Wat was picknicken voor het BBQ-en werd? Florine legt het uit en leert je een klassieke Franse soep maken die via New York chique werd.
Florine Boucher verstopt peren in een luchtig cakebeslag, met lichtgekruide siroop en goudgeroosterde amandelen.
Florine Boucher brengt zon en zoetheid in de winter, met schil en al.
Juist in de kille grijze wintermaanden heeft Florine Boucher behoefte aan Italiaanse geuren. Ditmaal helpt Ursula Ferrigno mee om haar oven volop mediterrane aroma's te laten verspreiden en onderwijl iets lekkers klaar te maken.
Florine Boucher maakt een Italiaanse versie van onze bloemkool met spek.
De lange nazomer zorgt er voor dat er nog steeds zomerfruit in de winkels te vinden is. Vijgen bijvoorbeeld. Florine Boucher kon de verleiding niet weerstaan en kookt heerlijke vijgenjam met een subtiel anijsparfum.
We blijven nog even aan het inmaken. Na de groene tomaten, nu de augurken. Op z'n Hongaars, want dat is lekkerder dan op z'n Russisch, vertelt ons Florine Boucher.
Florine Boucher vindt sommige country ketchups in potjes niet te versmaden. Maar die zijn hier niet zo gemakkelijk te verkrijgen. Daarom probeert ze zelf zo'n heerlijke country ketchup te brouwen. Nu kun jij die ook zelf maken.
Florine Boucher brengt een prachtig Siciliaans recept voor genepte zangvogeltjes. Die dure liflafjes konden de Sicilianen zich niet veroorloven, dus 'behielpen' ze zich met verse sardientjes. Daar wordt niemand slechter van.