Met de feestdagen het zilverwerk uit de kast gehaald en eerst een paar uur moeten poetsen voor het weer toonbaar was? Nick Trachet weet een trucje.
Florine Boucher opent het nieuwe jaar met een Italiaans wintergerecht uit het zuiden van het land: gevulde aardappelpuree.
Speciaal voor Kerst presenteert Nick Trachet de bûche van zijn schoonfamilie, een dichte massa lekkers.
Nick Trachet ontdekt het eten van wulken, een eeuwenoude traditie in Brussel.
Florine Boucher trakteert op een simpel nagerecht. Ze vindt het vooral geschikt voor 2e kerstdag.
“Le BN est arrivé.” Elk jaar koopt Nick Trachet een fles nieuwe wijn.
Op 12 december 1553 vindt het doopfeest van Maria van Nassau plaats. Culinair historica Lizet Kruyff stuit op het boodschappenlijstje voor het feestmaal. Er staan onder meer 24 kalkoenhennen op. Waar kwamen die vandaan?
Voor wie binnen vijf minuten een Engels kerstdiner op tafel wil hebben staan, heeft voormalig Masterchef Theo Michaels de oplossing: Christmas Dinner in a Mug.
Altijd al een echte Engelse plumpudding willen maken voor kerst? Nick Trachet trakteert je op het recept. Het kan nog nét.
Welk kind mag nog een pan uitlikken waar echte chocoladepudding in gekookt is? Gun je kinderen dat geluk met dit Sinterklaastijdrecept, zegt Florine Boucher. Ze legt uit welke rol het in haar leven heeft gespeeld.
Nick Trachet ontdekt garnalen uit het Pajottenland, oftewel Erics Gamba’s. "Opletten of dit wordt nog een Vlaams streekproduct!"
In het Italiaanse Bra, de hoofdstad van Slow Food, ontdekt Nick Trachet pizza en bier.