Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO op basis van een onderzoek dat verscheen in The Lancet.
Noord-Amerika
De International Agency for Research on Cancer (IARC) van de WHO maakte gisteren bekend dat een hoge BMI correspondeert met een significant kankerrisico. In 2012 zou het gezorgd hebben voor 3,6 procent van van alle nieuwe kankergevallen. In dat jaar waren dat er 481.000. Noord-Amerikanen maken bijna 25% van die groep uit. Het veel grotere China droeg daarentegen (nog) slechts 50.000 nieuwe met overgewicht geassocieerde gevallen bij. Dat correspondeert met 1,6% van de jaarlijkse nieuwe gevallen.
Borstkanker
Melina Arnold, de co-auteur van het IARC onderzoek, merkt op dat vrouwen proportioneel het zwaarst worden getroffen door met gewicht geassocieerde kankers. Zo zou 10% van de borstkankers onder oudere vrouwen kunnen worden vermeden door een gezonder gewicht.
Fotocredits: Freedom costs a buck 'o five, TheeErin
Dit artikel afdrukken
Noord-Amerika
De International Agency for Research on Cancer (IARC) van de WHO maakte gisteren bekend dat een hoge BMI correspondeert met een significant kankerrisico. In 2012 zou het gezorgd hebben voor 3,6 procent van van alle nieuwe kankergevallen. In dat jaar waren dat er 481.000. Noord-Amerikanen maken bijna 25% van die groep uit. Het veel grotere China droeg daarentegen (nog) slechts 50.000 nieuwe met overgewicht geassocieerde gevallen bij. Dat correspondeert met 1,6% van de jaarlijkse nieuwe gevallen.
Borstkanker
Melina Arnold, de co-auteur van het IARC onderzoek, merkt op dat vrouwen proportioneel het zwaarst worden getroffen door met gewicht geassocieerde kankers. Zo zou 10% van de borstkankers onder oudere vrouwen kunnen worden vermeden door een gezonder gewicht.
Fotocredits: Freedom costs a buck 'o five, TheeErin
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Hoge BMI als oorzaak kanker noemen is te makkelijk en gaat voorbij aan de verhulde achterliggende oorzaak.
Doet me denken aan de massaal omarmde pseudo-wetenschap dat een ‘te hoog’ LDL niveau de oorzaak zou zijn van CVA, i.p.v. dat het slechts een gevolg is van een eenvoudig op te lossen probleem; chronisch tekort aan essentiële micro-voedingsstoffen.
Onderzoeker W. C. Martin stelde in 1957 ook al de verwoestende werking vast van geraffineerde koolhydraten. Lege koolhydraten maken inmiddels al decennia lang zo’n 60 % uit van een gemiddeld westers dieet. De glycolyse fasen verlopen – door enzymen tekorten in zo’n dieet – dramatisch en leidt tot kanker en allerlei ziekten die voorheen veelal onbekend waren.
Met een voedselindustrie die zich heeft vertakt tot in de WHO toe zal het collecteren voor kanker ‘onderzoek’ dan ook nog wel heel wat jaartjes doorgaan.
http://thearrowsoftruth.com/tag/dr-william-coda-martin/
Het zou best eens zo kunnen zijn dat de relatie niet overgewicht > kanker is, maar verhoogde bloedsuikers > kanker. Overgewicht kan de proxy zijn.
Kanker voedt zich met glucose (verhongert zonder glucose). Thomas Seyfried beschouwt kanker als metabolische ziekte.
Andere onderzoekers in dit gebied zijn:
- Lewis Cantly: http://www.biomedcentral.com/1741-7007/12/8
- Dominic D'Agostino: https://www.youtube.com/watch?v=3fM9o72ykww
- Colin Champ: http://www.cavemandoctor.com/tag/colin-champ-ketogenic/
Otto Warburg deed in de eerste helft van de vorige eeuw (1924) al baanbrekend onderzoek op dit terrein:
"In 1924, Warburg hypothesized that cancer, malignant growth, and tumor growth are caused by tumor cells mainly generating energy (as e.g. adenosine triphosphate / ATP) by nonoxidative breakdown of glucose (a process called glycolysis) and the subsequent recycling of the metabolite NADH back to its oxidized form, for reuse in the glycolytic cycle to complete the process (known as fermentation, or anaerobic respiration). "