Zuid-Amerikanen denken dat ze zo oud worden omdat ze Ezelmelk drinken. Dat is best mogelijk. Nutraingredients.com citeert een aantal studies waaruit blijkt dat Ezelmelk een lager eiwitgehalte heeft dan koemelk en bovendien de werking van het immuunsysteem stimuleert.
Omdat het van nature geen bacteriën bevat hoeft ezelmelk bovendien niet gesteriliseerd te worden hoog. Het is lichter in de mond en witter van kleur.
In België exploiteren Olivier Denys en Marie Tack de grootste ezelmelkerij van Europa met een productie van tussen de 2000 en 3000 liter per jaar. Helaas dus: minimaal nog!
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Yep, en helaas nog steeds onbetaald ook ;-)
@ Dick,
Wat grappig van die kamelenmelk! Dus foodblog is een alternatieve-melkpromotor:-)
Ik drink inderdaad wel regelmatig geitenmelk, van de natuursuper, en ik eet graag geitenkaas.
Waar ik echt op zoek naar ben is yakmelk of yakboter. Dit omdat ik geen zin heb om naar Tibet te reizen, maar wel wil weten waarom wereldreizigers die thee daar zo vies vinden. Maar Tibet heeft geen ambassade of expatclub en ik durf niet bij Blijdorp over het hek te klimmen.
Wouter, die kamelenmelk is verrassend genoeg een belangrijke trekker naar dit blog in Google (zie deze posting).
Eerlijk gezegd zag ik dit berichtje op Nutra en vond ik het domweg 'leuk' omdat ik een ezel een heel sympathiek beest vind en ik het aardig vond te laten zien dat Nutra heel nadrukkelijk ook 'underground' onderzoek publiceert. Daar ga ik tenminste maar vanuit met dit soort volumes, tenzij volgende week opeens Campina of Friesche Vlag naast geiten- nu ook met ezelinnennmelk komen.
Goegelen levert niets op vwb ezelmelk in Ndl. (maar dat had je ongetwijfeld al geprobeerd). Ik was verrast dat Nutra een dergelijk onderzoek publiceert.
Heb je trouwens al eens geitenmelk geprobeerd? Dat staat bij heel wat AH's en is weer eens heel wat anders. Ook minder eiwit.
Ik drink om 100+ te worden al liters en liters groene thee;-), maar ik ben wel erg benieuwd naar de smaak van ezelinnekaas en -melk. Zijn er Nederlandse leveranciers?
Kamelenmelk schijnt trouwens ook een wondermiddel te zijn:
http://www.fao.org/DOCREP/003/X6528E/X6528E04.htm
Ralf, alleen al vanwege de wateractiviteit en de niet-steriële melkomgeving is het inderdaad een logische onmogelijkheid is. Ook ik kan me hooguit voorstellen dat de wat 'dunnere' aard van ezelmelk - althans dat concludeer ik uit het lagere eiwitgehalte en de wat lichtere kleur - iets minder bacteriegevoelig is en beter 'rauw' te drinken valt dan rauwe melk. Maar verder dan dat zal de claim van Denys wel niet mogen gaan.
Opvallend: dit kan zomaar op nutraingredients.com, toch een autoriteitssite!