Geachte redactie,
Otterschelpen komen steeds vaker voor in de Noordzee.
Na het introduceren van de zwaardschede visserij in 1995-1997, zie ik dit als een nieuwe uitdaging, om een vismethode en markt te ontwikkelen.
Ik ving ze in 2003 al bij het eiland Sylt en vond ze gekookt erg lekker.
Het lijken mini geoducks.
Zijn er mensen geinteresseerd om dit product te testen, te kopen of te promoten? Ik ben momenteel bezig om er 3 visvergunningen voor te krijgen, maar dat duurt ondanks veel bla bla over innovatie erg lang. Hopelijk is het deze maand rond.
Met vriendelijke groeten,
Gert Lont
G.Lont
Zandburen 79
1777 CR Hippolytushoef
0623635631 0227592257
Wie hier wil ze wel eens proeven?
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wie eten de otterschelpen wanneer de mens dat niet doet? De zee-otter? Wie vertelt wat meer achtergrond over deze schelp?
Jurgen, je hebt het over succes van otterschelpvisserij in verband met de Nederlandse markt. Je hebt gelijk, dat wordt voorlopig niks.
De scheermessen (mesheften) die in het Nederlandse deel van de Noordzee gevangen worden, in hetzelfde water waar ook steeds meer otterschelpen worden aangetroffen, gaan voor bijna 100 procent naar buitenlanden en vooral naar Spanje. Nederlandse vissers op schelpdieren moeten het van buitenlandse markten hebben. Maar als ze vissen en als we de vissers en hun vangst weten te vinden, kunnen we er wat van kopen en wie weet worden op den duur ook Nederlandse consumenten interessante afnemers voor de visserij.
Graag probeer ik de otterschelpen, als ze bij mij in de buurt te koop zijn tenminste. Voor de bereiding heb ik echt geen SF nodig. In een clam chowder of klassiek met mayonaise?
Over het succes van otterschelpvisserij heb ik mijn twijfels, ik zie in mijn omgeving veel mensen die moeite hebben met andere, ook lekkere, schelpdieren als wulken en scheermessen. Dat vinden ze eng.
Lees ik dat 'éventjes' nu toch op eens als 'Evènt-jes' :-)leuk Sandor, ik hoor van je.
Lizet,zo is dat.