Horeca-ondernemers stellen alles in het werk om een goede bestemming te vinden voor hun overgebleven etenswaar, sinds ze zondagavond om 18.00 uur de deuren moesten sluiten.

Een mogelijke oplossing is het eigen personeel een voedselpakketje mee te geven. Maar, zo lieten de eigenaren van ‘De Drie Wijzen uit Oost’ weten aan BNR: “De meesten van onze collega's hebben al ingeslagen bij de supermarkt om zelf de eerste week door te komen.” Daarop besloten zij de voorraden etenswaar uit hun 19 horecazaken te doneren aan bejaardentehuizen en voedselbanken. “Het moet toch op, en die mensen moeten ook eten.”

De horeca wordt door de coronacrisis zwaar getroffen. Afgelopen vrijdag deed brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) al een oproep aan het kabinet. “Alles loopt gewoon door: personeelskosten, huur, alles moet betaald worden en we hopen dat er enige compensatie plaats zal vinden. Inkoop is eigenlijk het enige wat wegvalt.” Vandaag legde KHN een claim van €5,1 miljard neer bij het kabinet, op basis van wat de jongste maatregelen betekenen.

Ondertussen verrasten in Groningen een aantal horecaondernemers de voedselbank met 'liters melk, kilo's zalm en kip, taarten, sla en tomaten'. De voedselbank was er maar wat blij mee, omdat door de hamsterwoede van consumenten de overschottenstroom vanuit de supermarkten opgedroogd was.

Overgebleven voorraden zijn nog altijd welkom, mits deze nog vers zijn op het uitgiftemoment van de voedselbank in kwestie.
BNR - Horeca dicht, voorraden krijgen goede bestemming
Reageer
  • Deel
Druk af