Misschien moet dit van de redacteur van dienst op de bladzij Koken Kijken, maar in dit Cafe kan het ook het gesprek worden van het weekeinde.
Janneke Vreugdenhil doet opnieuw een wetenswaardige (of integendeel vergetenswaardige) uitspraak in opnieuw een videofilmpje van de NRC.
Het is een misverstand, zegt ze, dat je mosselen waarvan de twee schelpen open staan moet weggooien. Dat zijn gewoon slome mosselen.Letterlijk: 'beetje verdoofd'. Ik werp het in uw midden. Dat je mossels in open schelpen niet altijd onmiddellijk hoeft weg te gooien is waar. Als ze leven zijn ze goed genoeg om ze dood te koken. Maar waarom staan ze bij leven al open? Omdat ze in de verpakking gebrek aan zuurstof hadden, zegt ze in het filmpje. Opnieuw beweert Janneke iets wat ik nooit eerder hoorde, maar waar ik, als Foodlog niet snel met het fijne er van komt, de hele komende week over wakker lig. Help!
Dit artikel afdrukken
Anne, dat klinkt zeer smakelijk. We hadden het hier gisteren over de toekomst van ons voedsel. Nuggets gemaakt van insecten-vlees zou ons voedsel kunnen worden, en waarschijnlijk ook nog mosselen.
Voorlopig hebben nog veel om van te genieten.
Ulrik e.a.Ik weet niet waar je woont.Maar gisteravond heb ik heerlijk gegeten in "Het Oesterke" in Oldehove.
Een soort van huiskamersfeer.Gemoedelijk.Erg prettige bediening.De kok die met enige regelmaat langs kwam om te vragen of alles naar wens was.Zeer ruim zittend.Vol is vol,daarna de gehele avond geen andere gasten meer.Een rust.
Wij hadden het verrassingsmenu genomen.Nu en of het een verrassing was.
Begonnen met een oester,daarna verse zalm op een bedje van moes en een schaaltje met een salade,met geitenkaas.Dan de verrassingsschaal met:kokkels,scheermessen,venusschelp,mosselen,inktvis,garnalen.Een kom water ernaast met citroen.Je kon lekker met je handen eten.
Daarna zeebaars op een bedje van groenten en een kommetje rijst.
Dan nog het toetje.Mijn man nam een coctail op basis van perzik,citroen en wodka en ik een heerlijke huisgemaakte chocolademoes.Koffie.Doordat het zulks prachtig weer was en de mensen nog buiten gingen zitten kwam je ook nog even met elkaar aan de praat over het heerlijke eten van het moment en elders waar het goed vis eten is.
Je mocht naast het verrassings-menu van de kok,ook je eigen menu samenstellen of combineren met vlees.
Wouter K.,was je nu nog maar "De Boer en de Cocq".Ooit heb je mijn schuinoverbuurvrouw in het land blij gemaakt met een positieve uitslag.Zou het dit kleine restaurantje ook gunnen.Drie dagen per week geopend.
Marieke,om van die rode kers-trauma af te geraken een idee voor jou?.
als ge het mij vergunt... dat moet inderdaad met een 't'
werkwoord vergunnen > ge vergunt..
het was ons vergund; dan (voltooid deelwoord) met een 'd'
gij oude zuipschuit ! foei !
uit alles blijkt dat het een borrel op hebt !
het is u gegunt (?)
mijn voorstel was serieus ! ge weet niet wat ge misd !
het is toch ook 'bourgontiers' ?
Pardon, vergunt moet met een d hierboven. Vergund!
Marieke uw geparkeerde mossels eet ik zelden. Maar als het mij vergunt is eet ik mossels zo uit zee. Kom mee. O, wacht, de fles bij ons steken natuurlijk, met bocht er in dat u korenwijn noemt.