Booij Kaasmakers maakt al ruim driehonderd jaar rauwmelkse kazen in de Alblasserwaard. Sinds 1976 is de boerderij gevestigd in Streefkerk. Kwaliteit staat bij Booij Kaasmakers voorop en op de opendag wil de familie je meenemen in hun liefde voor kaas.

Programmap
Er zijn verschillende dingen te doen op de boerderij. Kaasmaker Maarten Koek (Beste Fromager van Nederland 2015/2016) laat je de lekkerst kazen in combinatie met wijn proeven.

In de workshops maak je je eigen verse Indiase kaas (paneer) of Goudse kaas. Na afloop kun je je kaasje meenemen naar huis (of het na twee weken ophalen). Kinderen kunnen aan de slag om hun eigen boter te maken.

Meer weten over de boerderijdieren? Maak een ritje op de tractor naar de Geitenfarm Hoeve Zomerlust om over melkgeiten te leren of bezoek de kippen en lammetjes.

Klik hier voor het volledige programma-overzicht.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Informatie
Datum: 18 mei 2019
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Locatie: Booij Kaasmakers, Middenpolderweg 63, 2959 LB Streefkerk
Prijs: Workshop paneer €10, workshop kaas €15, open dag en rondleiding gratis.

Inschrijven voor de workshops kun je op de boerderij doen. Om zeker te zijn van een plekje kun je een mail sturen naar info@booijkaasmakers.nl.
Dit artikel afdrukken