image image

Gezondheid staat steeds hoger op de P&O-agenda en dus kan ook het kerstpakket (die nu al door bedrijven besteld worden) niet achterblijven.

Vandaar dat de Nederlandse Hartstichting, samen met bureau Holland Fit, dit jaar met de Fitbox. komt.
De Fitbox wordt uitgebracht in drie varianten: de Fitbox balance, de Fitbox at work en de Fitbox extreme. Werknemers mogen zelf kiezen. Voorbeelden van producten uit de Fitbox zijn: een hartslagmeter, een fietslampje, douchegel en een stretchband. Met de standaard verkoopprijs van € 35,- blijft de Fitbox binnen de fiscale feestdagenregeling.)

Dit pakket moet een alternatief vormen voor de traditionele met calorieën overladen kerstdoos. De helft van de opbrengst is bovendien voor de Hartstichting. Vier van de tien bedrijven investeert in bewegingsstimulering van haar medewerkers, aldus onderzoek van initiatiefnemer Holland Fit. Het verbeteren van de gezondheid en fitheid (48%) en het verbeteren van de werksfeer (36%) zijn hierbij de belangrijkste argumenten.
'Van de HR managers in Nederland wil 80% investeren in gezonde en betrokken medewerkers', verklaart Jeroen Soeterbroek, commercieel directeur van Holland Fit. 'Veel mensen willen zich bovendien een gezonde levensstijl aanmeten. Voldoende beweging en gezonde voeding spelen daarin een centrale rol. Onze samenwerking met een sterke partner als de Nederlandse Hartstichting geeft werkgevers de mogelijkheid een positieve boodschap over te brengen met een leuk cadeau.'

Je hoeft niet mteen een marketingwonder te zijn om deze gezonde gimmick te bedenken. Een logische ontwikkeling in de markt gezien de informatie over en belangstelling gezondheid en werk.

Wat mij wel verbaast is dat de kerst-manie nu al weer begint. De vakantieperiode is net voorbij en hupsakee, Kerst en gezondheid op het menu. Ik wil daar helemaal nog niet aan denken. Graag nog een beetje zomer, alsjeblieft!

Aan de andere kant, ik las dat een Engels warenhuis al in juni weer was begonnen met een kerstafdeling.

Tsjonge, wat moet je alles toch plannen tegenwoordig ;-)

Bron: intermediairPW
Dit artikel afdrukken