De horeca kon natuurlijk niet achterblijven. Logisch, want de horeca is juist heel wat gelegen om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid verder uit te bouwen.
Na de bekendmaking van de jongste trendgegevens van het FSIN, dat uit eten gaan een norm wordt, kon dit natuurlijk ook niet uitblijven;-)
De horeca en de Wageningen Universiteit gaan samenwerken in onderzoek naar nieuwe producten die de snackbarbezoeker gezonder en milieubewuster moeten maken. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door een groentemayonaise te ontwikkelen waarmee je meteen alle groenten binnenkrijgt die je nodig hebt op een dag, aldus directeur Jeu Claes van brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland. Claes signaleert dat Nederlanders steeds meer buitenshuis eten en dat zij daarbij zoeken naar gezonde producten. In 1995 werd circa 25% van de dagelijkse consumpties gebruikt bij een restaurant, café of tankstation. Inmiddels is dat 37% stelt de branchevereniging.
Het zijn met name twintigers en dertigers die veel buiten de deur eten en drinken. Daarbij houdt men zich veel minder aan een vastpatroon van 3 maaltijden per dag. Veel mensen eten als ze onderweg zijn wel een keer of 7 per dag en dan vooral in kleine porties.
bron: Telegraaf
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Hans, wat mij betreft: loud & clear! Goddank trouwens: wat een k.. mayonaise.
De Leugen Regeert kwam vanmiddag bij ons langs om me vragen wat er allemaal niet klopt aan het groentemayonaise verhaal. a.s. vrijdag NLD 2.
Een flits van een minuut, met ongeveer de volgende strekking:
Overgewicht los je niet op met een groentemayonaise, want overgewicht komt door te weinig beweging, maar weer niet wil zeggen dat je er niet wat aan kan doen door minder en beter te eten!
Eetgedrag is aangeleerd en heeft meer met aandacht te maken dan met individuele producten.
[Met Smaaklessen organiseert het ministerie van LNV bijvoorbeeld een ontdekkingstocht voor leerlingen van de basisschool om die aandacht voor voedsel vroeg te ontsteken.]
De smaak van groente moet je ontdekken en zeker niet verstoppen, dus eet liever een portie sperziebonen met een klontje margarine en zeezout, dan een gedachteloos naar binnen gewerkte zak patat met groentemayonaise!
En nee, in Wageningen ontwikkelen we geen producten, maar onderzoeken of en waarom ze aanslaan. Dat doen we zonder naar meningen te vragen, want iedereen weet wel wat gezond is, maar doet het niet!
Het gaat niet om gezondheid, maar om de suggestie van gezondheid. Het "patatje gezond" van Bram Ladage wordt als lichtend voorbeeld gegeven.
@P Ja, dat vond ik ook nogal een simpele uitspraak van de voorzitter. Valt in dezelfde categorie als de fruitella's.
Dick, wellicht een goed idee om hier via nu.nl even een stukje aan te wagen? Immers Jeu Claes schrijft ook op dat nieuwsblok?
"Dat zou bijvoorbeeld kunnen door een groentemayonaise te ontwikkelen waarmee je meteen alle groenten binnenkrijgt die je nodig hebt op een dag"
Kijk, deze man heeft tenminste een gevoel voor humor. Mijn dag is weer helemaal goed.