Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Met Franse kalveren importeert Nederland dus al meer dan 10 jaar eveneens MCR-1:
Meer dan 1/5 van de Franse kalveren besmet.
"To be blunt, we failed: we are exiting the antibiotic era".
Nederland, Belderbos, is een kalverimporteur en kalfsvleesexporteur. We eten hier nauwelijks kalfsvlees, ondanks onze mesterijen en slachterijen.
Wat bedoel je nu te zeggen met je "Maar ja, dat eet Nederland niet", Veerman?
Misschien kan Foodlog overigens beter de hand in eigen boezem steken:
"ESBL-bacteriën zijn zelf geen ziekteverwekkers, maar verminderen de werking van antibiotica."??? Bagatelliseren a la, maar graag correcte redactionele info hier op Foodlog.
Eén googletje was voldoende geweest.
Klebsiëlla zijn zelf wel zeker ook ziekteverwekkers.
En het is ook niet zo dat ze de werking van antibiotica aleen maar verminderen.
ESBL's zijn resistent tegen alle antibiotica, en breken die af. Alleen carbenepems zijn nog werkzaam tegen ESBL's.
De Klebsiëlla in het Maasstad was óók nog resistent tegen carbenepem. Tegen dergelijke bacteriën staan we zo goed als machteloos. Er zijn nog 2 antibiotica -en dan niet eens altijd - werkzaam tegen dergelijke bacteriën: tigecycline en colistine.
Colistine wordt nog volop gebruikt in de varkenshouderij. Niet geheel onlogisch dat de Gezondheidsraad adviseert om het gebruik voor vee van voor de mens essentiële antibiotica zo snel mogelijk stopt.
Dat zei ik onterecht! Mijn excuses aan de Volkskrant. Trouw en Telegraaf gebruiken dezelfde kop.
Mooi voorbeeld van pers die niet kan lezen. De VK kopt dat 40% van de biefstuk besmet is. Nee dus, van het kalfsvlees. Maar ja, dat eet Nederland niet.