Zo'n 80% van de Nederlandse kinderen zou de laatste maanden zijn aangekomen. Dat beweert Irma de Witt Hamer van Slim Eetcoaching. De Witt en twee andere kinderdiëtisten vertellen in Voeding NU over hun ervaringen in de praktijk.

De Witt Hamer en Katinka de Nennie zagen een groep kinderen in hun praktijk aankomen tijdens de lockdown. Merlin Aalberts-Vollenbroek van Eetbewust zag kinderen in haar praktijk ook hun leefritme verliezen. Door de coronamaatregelen mocht en kon veel niet meer. Kinderen voelden zich minder goed en gingen zich vervelen, denken de behandelaars. ”Verveling in combinatie met zich minder goed kan ervoor zorgen dat ze sneller naar snacks grijpen”, zegt diëtist Katinka de Nennie.

Kinderarts Anita Vreugdenhil van het Centre for Overweight Adolescent and Children’s Healthcare (COACH) maakt zich zorgen over de gezondheid van kinderen. Kinderen lopen weliswaar minder risico om besmet te raken met Covid-19, maar uit onderzoek is bekend dat obesitas een risicofactor is voor een heftiger ziekteverloop bij Covid-19. Omdat in de jeugd opgedaan overgewicht een goede voorspeller is voor obesitas op later leeftijd, maakt Vreugdenhil zich zorgen.

Alle reden om nu weer heel bewust te sturen op structuur in het levensritme, vinden De Witt Hamer, De Nennie en Aalberts-Vollenbroek. Ze adviseren ouders en kinderen samen te bewegen en gezond te gaan koken en bakken.
VoedingNu - Kinderdiëtisten over de COVID-19 lockdown: ?Ik zie dat ongeveer 80 procent van de kinderen de laatste tijd is aangekomen? - Voeding Nu
Reageer
  • Deel
Druk af