Met ingang van deze maand loop je als klant bij Jumbo de kans zomaar een directielid, manager of iemand van het hoofdkantoor tegen het lijf te lopen in een Jumbo-winkel. En dan niet in hun normale rol, maar gewoon als medewerker bij de vleeswaren, bij de broodafdeling of misschien zelfs wel als vakkenvuller.

Samen op de Winkelvloer voor de ideale supermarkt
Jumbo pakt hiermee een oude traditie opnieuw op. Vroeger kende het bedrijf al meeloopdagen, waarbij alle kantoormedewerkers minimaal één dag per jaar jaar meewerkten in een Jumbo. Met het programma 'Samen op de Winkelvloer' wil Jumbo verdere stappen zetten om de afstand tussen winkelvloer en hoofdkantoor te overbruggen. “Door in de winkel te werken, ervaren we nog meer hoe uitdagend het is om een optimale winkelprestatie neer te zetten en tegelijkertijd de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Deze dag geeft meer inzicht en inspiratie om het eigen werk nog beter te doen en af te stemmen op de klant. Die staat immers centraal in alles wat we doen, ook op de kantoren”, aldus directievoorzitter Frits van Eerd. Hij streeft er naar om 'samen de ideale supermarkt te creëren'.

'Met een kritische noot kunnen we nog meer'
Deze maand ging de directie alvast zelf op pad en draaide mee in verschillende vestigingen. Frits van Eerd ging zelf aan de slag in Hapert. Zijn beleving: "Je ziet hoe dingen nog beter kunnen en tegen welke praktische zaken collega’s aanlopen. Het leukste vond ik om het gesprek aan te gaan met klanten. Natuurlijk is het fantastisch om te horen als deze tevreden zijn, maar met een kritische noot kunnen we nog meer”, citeert De Levensmiddelenkrant.

Fotocredits: Jumbo
Dit artikel afdrukken