Slechts 20% van de Amerikanen kookt dagelijks. Dat schrijft Treehugger op basis van een onderzoek uit 2019. De rest leeft vermoedelijk van afhaalmaaltijden, snacks en fastfood restaurants.

In tijden van het coronavirus, krappere voedselbudgetten, beperkt boodschappen doen en meer vrije tijd zou je kunnen verwachten dat meer mensen zelf gaan koken. Voor Amerikanen blijkt dat niet op te gaan. Het aantal bestelde afhaalmaaltijden is toegenomen. GrubHub, de tweede grootste maaltijdbezorger van de VS, had in april dit jaar 20% meer orders dan in april vorig jaar.

Ook is er sprake van een culturele verschuiving. Bijna driekwart van de respondenten zei dat ze opgroeiden met eten aan tafel, terwijl vandaag de dag minder dan de helft dat doet. Bijna een derde eet voornamelijk op de bank.

Treehugger beschrijft hoe Amerikanen door gebrek aan oefening hun vaardigheden zijn kwijtgeraakt om de losse ingrediënten om te zetten tot een volledige maaltijd. Juist in deze tijden is zelf koken een betere optie dan afhalen. Het bespaart geld, is in veel gevallen gezonder en je beperkt de golf van plastic wegwerpverpakkingen.

Belgen en Nederlanders lijken wel meer zelf te zijn gaan koken, al lijkt vooral het bakken van brood en taart populair). Nederlanders kopen meer maaltijdboxen en dozen met vers direct van de boer. Als het 'normale' leven weer aantrekt, zou dat weer ophouden voorspelde onlangs een expert die meent dat te kunnen voorspellen.
Treehugger - Americans still aren't cooking much from scratch
Reageer
  • Deel
Druk af