Dat valt vanmorgen te lezen in De Standaard. Zoals zijn Nederlandse collega Jan Kluytmans al eerder deed, laat nu ook microbioloog Herman Goossens, antibiotica-expert en hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen, zich nadrukkelijk in het publiek horen. Het nieuws dat in Nederland ESBL-besmetting behalve kip ook op rund- en kalfsvlees heeft getroffen, geldt ook voor België. De vleessector moet tot maatregelen worden gedwongen, vindt Goossens.
Opmerking: De Standaard spreekt incorrect van 'ESBL-bacterie'. ESBL is een groep van enzymen die de werking van antibiotica ongedaan maakt.
Dit artikel afdrukken
Opmerking: De Standaard spreekt incorrect van 'ESBL-bacterie'. ESBL is een groep van enzymen die de werking van antibiotica ongedaan maakt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook