Wie gebruikt het ook of weet wat het is?
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Deze houten oesterhouders zijn overigens nog volop verkrijgbaar (alhoewel ik nog nooit iemand zo'n daadwerkelijk heb zien gebruiken)o.a. van Laguiole. Maar inderdaad een gewone theedoek werkt veel makkelijker.
Hout in de bakkerij is een moeilijk verhaal. Wij hebben alle messen met houten heften weg moeten doen als ook de houten pollepels en moeten vervangen door kunststof. Ook werkbanken met een houten blad moesten allemaal afgedekt worden met een omsluitend RVS blad, dus ook de zijkanten. De houten steel van een schieter bij de oven willen ze dan nog wel door de vingers zien. Je mag het soms nog wel gebruiken maar doordat de bakkerij vaak ook met vaatwassers werkt blijkt het in praktijk niet goed te doen.
@Fons: het juiste antwoord staat hierboven toch al?
Over hout in de keuken en verboden: foodlog.nl over de houten snijplank
Ik heb zelf in Frankrijk op een rommelmarkt voor € 5,00 een oesterhandschoen gekocht.
Als je oester in eenkoekepan een heel klein beetje verwarmt ontspant de oester ook zijn sluitspier.
Dit is de ideale manier als de oesters nog gaat bewerken bijv. in de oven.