Vorig jaar werden meer maaltijdbezorgers overvallen (130) dan in het jaar daarvoor (96), meldt de NOS op basis van cijfers van de politie. Een zorgelijke constatering, hoewel het aantal overvallen in de loop van het jaar wel een dalende lijn liet zien.

Steeds vaker vragen maaltijdbezorgdiensten om vooraf – online – te betalen bij je bestelling. Zodoende hebben bezorgers minder contant geld op zak en zijn zij een minder interessant slachtoffer. Vooral bezorgers van Domino’s en bedrijven die zijn aangesloten bij Thuisbezorgd werden vaak overvallen. Die maaltijdbezorgers accepteerden – voor de coronacrisis – nog contant geld bij bezorging. Deliveroo en Uber Eats werken al langer met online betalen.

Bijna de helft van de overvallen (60) van 2019 vond plaats in het eerste kwartaal van het jaar. “We zien dat de overvallen vooral in de donkere dagen van het jaar zijn, maar aan het eind van vorig jaar waren er minder dan daarvoor”, aldus Jos van der Stap, coördinator overvallen bij de politie. Over 2 weken worden de cijfers uit het eerste kwartaal van 2020 bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder van de politie is er ‘geen reden voor ongerustheid’.

In Nijmegen zijn bezorgers van Domino’s sinds kort uitgerust met een bodycam om eventuele daders af te schrikken en beeld van de daders vast te leggen
NOS - Meer overvallen op maaltijdbezorgers in 2019, maar stijging neemt af
Reageer
  • Deel
Druk af