Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, zonder storende advertenties, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Maar uit de tekst hierboven lijkt het zo.
Nick, ik denk niet dat de onderzoekers bij nul beginnen en (dus) achterlijk zijn.
De Fransen in Marennes-Oléron, het grootste oestergebied van Europa, hebben hier al veel langer last van. Zij werken op "tafels" (schragen), in zakken met mazen waar deze purperslak niet door kan. Vooraleer weer eens alleen te gaan onderzoeken zou ik toch eerst gaan kijken naar de zonder twijfel ruime ervaring die de Fransen hiermee hebben.
De Franse tafelmethode wordt nu ook in Zeeland gebruikt. Veel kapitaalintensiever, dunkt me.
Een oesterkweker in Zeeland heeft een korf ontworpen waarmee oesterboorders uit de oesterpercelen kunnen worden gezeefd. Hij is nog maar kort in gebruik. De oesterboorders worden gekookt. De schelpen kunnen daarna gebruikt worden op de percelen voor aanhechting van nieuwe, jonge oesters.
Roem van Yerseke heeft een voor Nederland nieuwe methode van oesters 'houden' in gebruik genomen. Oesters in een kratje op poten, hoog in het Oosterscheldewater. Hier kan de oesterboorder niet bij.
Oesterkratjes op poten zijn al langer in gebruik in ondermeer Ierland.