De Ondertussen van vandaag trekt mijn aandacht naar:

- Groningen, Tilburg, Almere, Breda, Maastricht, Nijmegen, Arnhem, Zaanstad, Heerlen en Hellevoetsluis. Deze Nederlandse gemeenten gaan testen of de lucratieve wietteelt (eigenlijk gewoon goed rendabele tuinbouw) uit de illegaliteit gehaald kan worden. Resultaten uit Canada stemmen somber; legalisering betekent niet dat de criminaliteit afneemt. De situatie in Amsterdam lijkt dat te bevestigen.

- het groeiende aantal mensen dat met de trein op vakantie gaat. Dat meldt RTL Nieuws, maar het is de vraag of het spoor extra treinen aankan. Volgens ProRail is er een tekort aan stroom op het spoor, weet de NOS. Niet alleen het spoor, maar de hele Nederlandse energievoorziening kampt met energieproblemen.

- de louter voor het vermaak flink CO2 en stikstof uitstotende Grand Prix in Zandvoort. De datum is bekend: zondag 3 mei 2020. Voordat het zover is, is nog wel wat verbouwing nodig. Dat kan ook padden en hagedissen schaden, meldt de NOS.

Jonathan Saffran Foer, schrijver over het slachten van dieren, zegt: of we stoppen met vlees, of we stoppen met de planeet. Op Foodlog zei akkerbouwer Jaap van Wenum gisteren nou juist dat planten niet zonder dieren kunnen.

Check Ondertussen dat alweer verder is!
Dit artikel afdrukken