De Ondertussen van vandaag trekt mijn aandacht naar:

- BoJo bezoek aan Queen Elisabeth. Hij vroeg haar het parlement even uit wandelen te sturen om zijn no-deal brexit erdoor te krijgen en kreeg die. De Standaard brengt een heldere analyse: eerst uit de EU en pas daarna de rommel opruimen, want dat wil het volk volgens de verse premier. De Britse oppositie en voorzitter van het Lagerhuis zijn woedend en zien er een frontale aanval op de democratie in.

- naar de resultaten van de G7. Frankrijk en de Franse president Macron staan na de G7 in Biarritz volgens Le Figaro weer op de kaart als de diplomatieke meesters van het beschaafde Westen, Douglas Webber signaleert op The Conversation dat de mondiale wereld van beleefde samenwerking aan gemeenschappelijke doelen langzaam zijn laatste adem uitblaast.

- The New Food Economy die wijst op het gevaar van composteerbare weggooi-bakjes van snelle onderweg restaurants. Ze bevatten korte keten PFAS die een 'serieus' gevaar voor de gezondheid kunnen zijn.

De serieuze kranten (NRC, VK, NYT) zien dat ze iets te enthousiast rapporteerden over het 'verbranden van de longen van de aarde' terwijl ze het hadden moeten hebben over de vraag of onze verontwaardiging over de Amazone toch niet een gevalletje van neokolonialisme was. Le Monde meldde vanmorgen vroeg al dat Brazilië het cadeautje van €20 miljoen van de G7 om de Amazone beter te beschermen, graag zal ontvangen als het uit is met die neerbuigende houding.

Check Ondertussen dat alweer (veel) verder is!
Dit artikel afdrukken