image

Fantatstisch initiatief zou je dan denken. Gastgericht en vriendelijk naar je afnemers. Iets wat wij als handelsnatie al eeuwen doen en waar je als ziekenhuis trots op mag zijn. NEE zegt de PvdD. Jawel zij weer.

Allochtone patiënten kunnen in het Medisch Centrum Rijnmond Zuid (MCRZ) binnenkort voedsel uit hun eigen cultuur krijgen. De nieuwe menukaart stuit nu al op kritiek van de Partij voor de Dieren (PvdD), die vreest voor meer consumptie van dieronvriendelijk halal vlees.

Het Rotterdamse ziekenhuis hoopt begin volgend jaar een menukaart te presenteren die meer inspeelt op de wensen van Marokkaanse, Turkse, Antilliaanse en Surinaamse patiënten. Het Rotterdamse ziekenhuis noemt couscous met lam als voorbeeld van een van de nieuwe gerechten die worden geserveerd.
De huidige menukaart met daarop veel Nederlandse gerechten werkt in de hand dat opgenomen patiënten door familie meegebracht voedsel oppeuzelen. Dat kan gevaarlijk zijn. Enerzijds vanwege de mogelijke aanwezigheid van ziekmakende bacteriën, anderzijds omdat het eten niet past in het dieet van de patiënt. ,,Met als gevolg dat de patiënt meer en dus duurdere ziekenhuiszorg nodig heeft,’’ vertelt een woordvoerder.

De Partij voor de Dieren is niet blij dat patiënten in het MCRZ straks meer te kiezen hebben. Temeer omdat de kans groot is dat straks halal vlees op het menu staat, waarvoor dieren op rituele wijze worden geslacht. ,,Wij zijn tegen het eten van elk soort vlees dat afkomstig is van onverdoofd geslachte dieren,’’ meldt Lieke Keller namens de partij. ,,Dus ook tegen koosjer vlees, dat vooral door joden wordt gegeten.’’


bron: AD
Dit artikel afdrukken