Wij hebben van diverse horeca-ondernemers in Sneek vernomen dat hun omzet in rode wijn na het publiceren van onderstaand artikel werkelijk exponentieel omhoog is gegaan.

Rode wijn goed voor het libido

Dagelijks twee glazen rode wijn drinken blijkt goed te zijn voor het libido van vrouwen. Dit hebben Italiaanse wetenschappers van de Universiteit van Florence ontdekt.
Voor het onderzoek werden 800 vrouwen onderverdeeld in drie groepen. De eerste groep bestond uit vrouwen die dagelijks één of twee glazen rode wijn dronken. De tweede groep dronk minder dan één glas per dag. En de laatste groep nam nooit alcohol. Geen van de vrouwen had seksueleproblemen.Alle vrouwen vulden een vragenlijst in, de Female Sexual Function Index. Die wordt gebruikt door artsen om de seksuele gezondheid van vrouwen te beoordelen. Daarin worden negentien vragen gesteld en kunnen de vrouwen scores tussen twee en 36 behalen. Hoe hoger hun score, hoe beter hun seksuele functioneren.De vrouwen die dagelijks rode wijn dronken scoorden gemiddeld 27,3 punten. De vrouwen die minder vaak dronken scoorden 25,9 punten en de geheelonthouders 24,4.
Het heilzame effect van rode wijn zou te verklaren zijn door de antioxidanten in rode wijn. Die hebben een positieve invloed op de bloeddoorstroming in het lichaam. Die betere bloeddoorstroming zou leiden tot een hoger libido.


Bron: gezondheidsnet.nl met dank aan grootsneek
Dit artikel afdrukken