Link met fatale hartinfarcten
De hoeveelheid omega-3 biomarkers was geassocieerd met een verlaging van het risico op een fatale hartaanval met 10%. Bij mensen die het hoogste gehalte omega-3 in het bloed hadden, bleek het risico op een fatale hartaandoening 25% lager dan bij mensen met de laagste gehaltes omega-3. Er was geen (significante) correlatie te vinden met de niet-fatale hartaandoeningen.
“Deze resultaten geven het meest uitgebreide overzicht van de literatuur tot nu over hoe omega-3 hartaandoeningen beïnvloedt,” zegt onderzoeker Liana Del Gobbo van de Stanford University. “Deze resultaten waren onafhankelijk van leeftijd, geslacht, ras, het wel of niet hebben van diabetes en het gebruik van aspirines of cholesterolverlagende medicijnen.”
Senior onderzoeker Dariush Mozaffarian van de Tufts University voegt daaraan toe: “Sommige onderzoeken vinden wel voordelen van visolie-supplementen en anderen niet, waardoor er onzekerheid is over de cardiovasculaire effecten van omega-3. Dit onderzoek laat zien dat omega-3 consumptie onderdeel is van een gezond dieet.”
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Of het consumeren van vis beter is dan vis- of algenolie capsules valt te betwijfelen. Oceanen zijn vervuild met plastic, zware metalen, PCB's en dioxines. Vissen slaan deze stoffen op in hun omega-3 vet.
Daarnaast zijn onze oceanen en zeeën veelal overbevist. MSC keurmerken op vis of visolie lijkt in mijn ogen dan ook op greenwashing. Link
Als de wereldbevolking blijft doorgroeien in dit tempo zullen de zeeën sowieso leeg zijn in 2050. Omega-3 uit andere bronnen dan vis, waaronder algenolie lijkt mij dan ook geen overbodige luxe, maar noodzaak.
Ik zal hier geen reclame maken, maar wanneer je voor een omega-3 supplement op basis van algenolie kiest, zoek dan een supplement met een hoge dosering EPA+DHA. (Aanbeveling inname omega-3 door GOED).
Er zijn verschillende supplementen verkrijgbaar met een hoge dosis (plantaardige) omega-3. Dit scheelt dus met het aantal capsules per dag dat nodig is en dus ook in je portemonnee.
Het consumeren van vette vis is per definitie beter dan vis of algenolie capsules. In vette vis zit hoogwaardig eiwit, vitamine D, mineralen als ijzer, zink, selenium, etc.
Voor mensen die niet houden van sardines, ansjovis, haring, makreel of zalm zijn er visolie capsules. Tegenwoordig ook MSC gecertificeerd. Voor veganisten en vis-haters is er algenolie. Alles ook nog klimaat-neutraal en in een milieuvriendelijke verpakking. Ach, het gaat langzaam echt de goede kant op..-> https://arctic-blue.com/
zeg niet dat ik reclame maak want in dit forum zitten louter haring-eters.. Potentiele klanten zitten elders op het web. Mvg, Ludo van de Wiel
Ik zag nog een website die de verdeling van omega 6 en over het lichaam kwantificeerde.. Of het jusit is.. ja, er wordt zoveel beweerd..
It is necessary for us to study the PEO composition of various tissues and organs like your brain, skin, heart and muscle to discover the overall PEO requirement of the body. It is known from pathology studies that the brain and nervous system have a ratio of one part omega-6 to one part omega-3 (1 to 1).
Here’s a shocker that appeared in the medical journal article: "Fatty acid profile of skeletal muscle phospholipids in trained and untrained young men”
"A little-known but very key fact about muscle structure that many nutrition writers overlook is that muscle contains from 5.5 to 7.5 times more omega-6 than omega-3, depending on the degree of physical condition! Extremely fit individuals require less omega- because their oxygen-transferring efficiency, including an increased number of cell mitochondria, is greater than in non-exercising individuals. But because most of us are not elite athletes, we require an even greater amount of omega-6. So, on average, a muscle contains 6.5 times more omega-6 than omega-3 (a ratio of 6.5 to 1). Also, one must understand most other tissues in the body contain a 4 to 1 ratio of omega-6 to omega-3.
The next thing to consider is what percentage of your body weight do the various organs constitute? We find that brain and nerve-related organs make up only about 3% of body weight, a very small quantity. The remaining organs, such as your heart, liver, skin and pancreas, make up approximately 9% of body weight. And the last—a very important figure—is the percentage of body weight your muscles comprise. Muscle accounts for close to half of human body weight (50%). Skin comprises approximately 4% of body weight.
( Agneta Anderson, et. al., American Journal of Endocrinological Metabolism, 279: E744-E75.27)
Parent Essential Oil Supplement Analysis Shockingly, there is virtually NO omega-3 in skin! This is a reason why omega-3 recommendations have done nothing to decrease the skin cancer epidemic.
Ratio of Tissue Composition
Tissue PEO Omega 3 PEO Omega 6
Brain/Nervous System 1 : 1
Organs and Other Tissues 4 : 1
Muscles 6.5 : 1
Skin* 1000 :1
Adipose Tissue (bodyfat) 22 :1
There is virtually NO omega-3 in skin tissue. Now, many nutritional writers state that simply because the brain has a 1 to 1 omega-6 to 3 ratio, a 1 to 1 omega-6 to 3 ratio makes the ideal supplement. But this analysis is wrong. It should be obvious from the table below that the majority of our PEO-containing tissues and organs require much more unadulterated omega-6 than omega-3 to function properly. If we use the PEO ratio of the brain and nervous system tissue (1 to 1), more than half the remaining tissues in the body will be shorted on omega-6 PEOs.
On the other hand, keeping these tissues supplied with enough unprocessed omega-6 is the key that most nutrition writers overlook.
Letting any tissues run short on these omega-6 PEOs, as will occur if you follow the most prevalent nutritional recommendations, creates a significant omega-6 deficit.
It is obvious that the low omega-6/3 ratio in the brain of just 1:1 is more than offset by the skin’s extremely high ratio of omega-6/3 of 1000:1.This conclusion is based both on the total weight of the skin being greater than the brain’s weight and the tremendous difference of Omega-6/3 ratio between these organs. The ratios are quite conservative; there is actually even more parent omega-6 than indicated above.
Het is dus op voorhand een overbodige en onzinnige studie..
ALs je iets wilt weten is dit niet niet wat je moet doen. Alleen om een hypothese krijgen.. Het is iets wat niet algemeen gedeeld hoeft te worden. Juist niet.
Ik zou zeggen.. Er wordt al zolang over dit sprookje gesproken... Er is al 30 jaar tijd geweest om een zinnig onderzoek op te zetten..
En volgens mij zijn er al zoveel analyses gedaan waar uit bleek dat er niks van blijkt ! Onderzoek na onderzoek. Ik heb eens gezien dat een professor een tabel liet zien hoe de verdeling in het lichaam is van omega 6 en 3.. Het is bijna allemaal omega 6. Omega 3 is maar een heel klein deel. Dat de omzetting niet hoog is.. Is dan ook een logisch gevolg. En geen tekortkoming van het lichaam..SOms is het gewoon wat het is. Logisch.
Omega-3 is ook aanwezig in grasgevoerde producten als vlees, eieren en zuivel. Juist omdat de huidige verhouding in het westerse dieet zover van het gewenste niveau ligt is het belangrijk alle bronnen die bijdragen te benoemen.