Het heeft iets aandoenlijks. Naast andere A-fabrieksmerken een 'michelinster' winnen en dan net blijven doen of je oud boerengoud maakt, maar dan uit de grote stad. We weten inmiddels dat Old Amsterdam van Duitse melk wordt gemaakt en snel gerijpt is. We weten ook dat hij het zowel bij de Consumentenbond als bij foodlog's eigen proeverij aflegde tegen echte boerenkaas en tegen het origineel, Old Alkmaar, waarvan Westland met z'n Old Amsterdam de naam pikte. Alsof Amsterdam iets met kaas heeft.

Een knap gefabriceerde kaas dus die lijkt op een echte oude, behalve als je het origineel ernaast legt. Wat een geluk: we hebben nog beter. Volgend jaar maar inzenden!

Het kaasmerk Old Amsterdam heeft de prestigieuze Superior Taste Award gewonnen in de categorie kaas. De Superior Taste Award werd in 2005 ingesteld om consumenten bewust te maken van smaakvolle producten. De jury bestaat uit gerenommeerde Europese chefkoks en sommeliers die zich hebben verenigd in het International Taste & Quality Institute (ITQI). De Superior Taste Awards die zij jaarlijks uitreiken gelden als de Michelinster voor de voedings- en drankenindustrie.

Hoge eisen
De jury beoordeelt Old Amsterdam als ‘uitzonderlijk’ en geeft de kaas daarvoor de hoogst haalbare 3 sterren. Slecht 69 van de 796 gekeurde producten haalden dit jaar die score. Directeur Cor Lustig vanWestland Kaasspecialiteiten is ‘ontzettend trots’ op het winnen van de prijs. ‘Net als onze klanten weten ook de professionele smaakexperts de unieke smaak van Old Amsterdam te waarderen. De veelvuldige kwaliteitscontroles en hoge eisen die wij aan onze kaas stellen leiden tot een perfecte smaak.’

Twee sterren
Andere bekende A-merken die dit jaar met drie sterren werden bekroond zijn Hoegaarden en Leffe. Daarnaast wonnen 295 producten twee sterren, hieronder onder meer Alpro Soya, Amstel en Brand Up. ITQI gaf één ster aan 161 producten, waaronder Chocomel Hot.


bron distrifood.nl/
Dit artikel afdrukken