Het persbericht rolt zojuist binnen. Je kunt het voortaan op je iPhone ff checke. Dan weet je weer dat je beter een ijsje kunt nemen dan een pakje boter als tussendoortje (echt het staat er) en dat een raketje van OLA veel minder kalorietjes bevat dan de gezonde eierkoek die je van Sonja Bakker voor de lunch moet nemen. Als je slim bent, neem je dus een ijsje in plaats van een sneetje brood.

Wat moeten we met dit soort "app's"? Het is reclame van de bovenste plank, want gewone reclame werkt niet meer. Die zinloze koolhydraatjes doen hun werk deste beter.

Kamervragen, of maar gewoon laten gaan en achterhoedegevechten leveren over reclame gericht op kinderen enzo?

Overal en altijd calorieën checken
OLA Tussendoortjesvergelijker nu op de iPhone


Amsterdam, 31 augustus 2009 - Vandaag wordt de iPhone applicatie voor de OLA Tussendoortjesvergelijker gelanceerd. Deze nieuwe tool is gratis te downloaden via de App Store van Apple.
De Tussendoortjesvergelijker was deze zomer al een groot succes; de vergelijker laat zien hoeveel calorieën er in ijsjes en allerlei tussendoortjes zitten. Met de online versie op de website en de papieren versie die overal te vinden was, hebben al drieënhalf miljoen Nederlanders kennis gemaakt.De verwachting is daarom dat er ook veel animo zal zijn voor deze nieuwe mobiele applicatie, vooral nu de warme zomer – en dus de ijsjestijd - nog wel even doorzet.

Bewust snacken
De Tussendoortjesvergelijker geeft een helder overzicht van ijsjes en allerlei tussendoortjes op volgorde van het aantal calorieën dat ze bevatten. Uit eerder onderzoek van OLA bleek dat Nederlanders niet veel weten over het aantal calorieën in tussendoortjes. Zo wist het overgrote deel van de respondenten niet dat een raketje 40 calorieën bevat en een eierkoek 155. Ook verbaasden veel mensen zich over het feit dat het aantal calorieën van een Magnum Classic meevalt (260 kcal) en dat het zeker niet vergelijkbaar is met een pakje boter!

Mobiel calorieën checken
Met de mobiele applicatie is het nu mogelijk om overal je eigen Tussendoortjesvergelijker te bekijken. Bijvoorbeeld in de winkel voor het schap. Via je iPhone kun je checken voor welk tussendoortje je op dat moment wilt kiezen. De applicatie is te downloaden via de App Store.
Dit artikel afdrukken