Michelle Obama zorgde door de Healthy, Hunger-Free Kids Act dat schoollunches meer groente, fruit en volkoren producten bevatten en minder transvetten en zout. Onder Trump lijkt deze gezondheidswinst in schoollunches verloren te gaan. Sonny Perdue, de nieuwe minister van landbouw, draaide een deel van deze regels weer terug. Vanaf volgend schooljaar hoeven scholen geen volkoren producten meer te serveren, mag er meer zout in de maaltijden en kunnen kinderen weer gezoete melk krijgen.

Voedselvoorziening door klimaatverandering
Barack Obama blijft zich inzetten voor een beter klimaat, nu Trump Obama’s eerdere inspanningen op dit gebied teniet doet. Obama sprak op de Global Food Innovation Summit in Milaan anderhalf uur lang over maatregelen om zodanig met het klimaatprobleem om te gaan dat de aarde ons van voldoende voedsel kan blijven voorzien. “Het klimaat is voor mij altijd een topprioriteit geweest. Ondanks de verschillende meningen, toont 99% van de onderzoeken aan dat de klimaatverandering onomkeerbaar is en de aarde opwarmt. Eén ding is zeker: we moeten ons zo gedragen dat we alle factoren die meespelen kunnen vertragen.”

Hij vervolgt: “Zelfs als ieder land op de een of andere manier de noodrem op alle uitstoot zet, heeft de klimaatverandering nog steeds impact op onze wereld. We zien al verminderde opbrengsten en piekende prijzen die in sommige gevallen leiden tot politieke instabiliteit. We moeten nu ingrijpen, het is niet te laat. We moeten zorgen dat we geen wereld achterlaten die lijdt, maar een wereld waarin vooruitgang geboekt wordt.”

Obama blijft vechten voor een wereld die Trump met beleid afbouwt.
Dit artikel afdrukken