Boswachters troffen in de afvalbakken in een recreatiegebied in Noord-Holland wekelijks vleesafval aan. De NVWA werd ingeschakeld en kon op basis van de identificatiemerken de slachterij terugvinden waar het vlees geslacht was. Op basis van de administratie kon de afnemer van het vlees opgespoord worden. Bij dat vleesverwerkende bedrijf bleek flink wat mis; de ondernemer is aangehouden 'op verdenking van het illegaal dumpen van deels bedorven vleesafval', het ontbreken van een geldige vergunning en registratie en tekortschietende hygiëne. In afwachting van de definitieve boete is hij voorlopig met 15.000 euro beboet, schrijft Boerderij.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook