De Onderzoeksraad schrijft: Hoewel voedselbedrijven primair zelf verantwoordelijk zijn om besmette producten van de markt te halen, heeft de NVWA als nationale toezichthouder de taak toe te zien op de gezamenlijke incidentbestrijding door overheidsorganisaties en bedrijven, inclusief de voorbereidingen daarop. Dat betekent dat de NVWA als nationale autoriteit ook krachtig moet kunnen optreden wanneer een uitbraak of voedselprobleem een grote omvang heeft.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Dick B, wie die kip gekookt heeft is verantwoordelijk stellen voor die doden. Als iemand dood gaat aan bijv. ESBL dan zou mij niet verbazen dat diegene een half gaar kippetje heeft gegeten of dat de kok de groenten en kip op dezelfde snijplank heeft gesneden. Het is makkelijk om alle schuld op de veehouderij te schuiven maar kijk ook eens naar de kookkunsten van sommige mensen. aan jouw reacties te merken ben je een veehouderhater,
Er overlijden heel wat meer mensen aan de ESBL en MRSA op vlees en groenten
dan die vier - al erg genoeg - aan besmette zalm.
Naar schatting zo'n 20 Nederlandse doden elk jaar, alleen al door ESBL op kip.
Wanneer gaat de NVWA dáár eindelijk een keer iets aan doen?
Kluytmans cum suis pleiten al voor een verbod op onveilig voedsel.