Na de paardenvleesaffaire, laat de NVWA duidelijk weten zijn werk te doen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Inderdaad, Wouter, daar loopt een in beginsel een boeiende lijn over en hij valt stil. Toch staat er een onderwerp van toekomstig wereldwijd belang: wat komt er mee met vleesvervangers? Met Becel kwam ook wat mee, vinden velen.
Van der Lee heeft gelijk. Foodlog moet het niet over vies eten op koninginnedag hebben, natuurlijk is dat vies (heerlijk !), maar over erge dingen op de wereldmarkt van dierlijke eiwitten.
Ik zie door de bomen geen Belderbos meer.
@Dick, boos? Nee hoor. Maar het gemak en de oppervlakkigheid waarmee de media berichten over berichten, is soms stuitend. Hijgerig achter elkaar aan en belust om als eerste het nieuws te brengen. En als er niets in zit, dan maken we er nieuws van. Don't take it personal Dick maar"Voedselhygiëne op Koninginnedag schiet te kort" doet het minder dan "NVWA vindt slecht vlees op voedselmarkten".
En wie het kan duiden waar de verschillen met vorig jaar zitten? Ik denk de NVWA. Zij hebben de onderzoeksdata.
Laat van der Lee nou eerst die "mist" rond dat VION-jaarverslag eens oplossen...
We kregen een boze reactie op dit stukje kort nieuws. Het stukje zou te weinig duiding bieden en was onder de maat van Foodlog, stelde Marc van der Lee van VION. Hij vindt dat we vlees in een kwaad daglicht zetten, terwijl het gaat om koekenbakkers van amateurs die de voedselveiligheid in gevaar brengen omdat ze - uit onnozel onwetendheid of willens en wetens - de bewaar- en verwerkingsregels in gevaar brengen. Daar heeft'ie gelijk in.
De redactie stelde de aandacht van de NVWA voor vlees - na al dat paardenvlees - aan de orde. Zou het met de groenten veel beter gesteld zijn? Buiten laten koken door amateurs voor grote groepen mensen, da's nagenoeg even gevaarlijk in 21e eeuw als het was in de middeleeuwen. Dáár gaat het om.
Mij intrigeerde persoonlijk dit zinnetje uit het AD: "Vorig jaar was bij 50 procent van de gecontroleerde straatverkopers de boel niet in orde, maar volgens Vincken zijn de cijfers onvergelijkbaar. " Wat was er dit jaar anders dan vorig jaar en waarom? Die duiding zoek ik nog.
Iemand? Marc?