Nutella bestaat voor 50% uit suiker en 20% uit palmolie, meldt de Standaard. Het populaire product wordt gemaakt door Ferrero. De afgelopen jaren kreeg het bedrijf veel kritiek omdat het palmolie gebruikt. Een vettype dat volgens de Hoge Gezondheidsraad slecht is voor de gezondheid omdat het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk vergroot. Ferrero was altijd vaag over de exacte samenstelling, maar onthult komende week in een nieuwe campagne de ingrediënten. Het motto is: ‘Wij draaien niet rond de pot’. Een pot Nutella bestaat voor 50% uit suiker, 20% palmolie, 13% hazelnoten, 8,7% melkpoeder, 7,4% cacao, 0,48% vanilline en 0,02% lecithine. Veel fouts? Dat hoeft volgens de kwaliteitsmanager van Ferrero Benelux geen probleem te zijn als je maar niet denkt dat het voedsel is: "We maken een genotsproduct, geen dieetproduct."
De Standaard - Zoveel suiker en palmolie zit er echt in een pot Nutella
  • Deel
Druk af