image

't is maar dat u het weet.

Sjalotten zijn op zich niet nieuw. In gerookte vorm zijn zij echter nog niet zo lang verkrijgbaar. Smokey Al Garlic, expert op het gebied van het koud roken van knoflook, nam onlangs gerookte sjalotten in het, steeds omvangrijker wordende, assortiment op. Warm gerookt producten waren al eerder voorhanden en hebben weliswaar de typische rooksmaak maar zijn niet veel langer houdbaar dan het verse product. Voordeel van het koud roken van de producten is, naast de subtiele rooksmaak, een bijzonder lange houdbaarheid. Zo kunnen de sjalotten negen maanden lang worden bewaard zonder dat er aan smaak wordt ingeboet.
Het proces van koud roken gaart bovendien niet zodat de knoflook en sjalotten als rauw product in gerechten kunnen worden verwerkt. De lange houdbaarheid zorgt ervoor dat deze smaakmakers, net als peper en zout, altijd in huis zijn zonder dat men zich zorgen hoeft te maken of de groenten op benodigde moment zijn uitgelopen.

Naast de gerookte sjalotten introduceerde Smokey Al Garlic dit seizoen tevens mega-grote bollen gerookte ‘olifantenknoflook’ die bestaan uit slechts vijf of zes tenen.
Het assortiment bestaat, naast de gerookte sjalotten, uit grote en kleine bollen knoflook in strengen van 6 tot 130 stuks. Daarnaast worden ook aanverwante zaken als knoflookpersen aangeboden.


bron: culinairnet
Dit artikel afdrukken