Onlangs introduceerde FrieslandCampina melk die de planeet beter moet maken. Deze week start het bedrijf tevens met de productie van kaas onder het 'On the way to PlanetProof'-keurmerk. Milner is het eerste Nederlandse kaasmerk dat verkrijgbaar zal zijn onder het keurmerk 'PlanetProof', schrijft het bedrijf. Met dit keurmerk voldoet de "duurzamere kaas" aan de eisen die Stichting Milieukeur stelt op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat.

Stichting Milieukeur introduceerde in september 2018 het PlanetProof-label voor zuivel. Voor een paar cent meer kiezen consumenten voor het duurzamere zuivelproduct van melk uit de 'topzuivellijn'. De meerprijs gaat naar de betrokken melkveehouders die voldoen aan de eisen en de coöperatie. Afgelopen december lag de eerste PlanetProof-melk van FrieslandCampina in het schap.

De Milner PlanetProof-kaas is vanaf april te koop. Medio 2019 moet duurzamere kaas voor huismerken waar het bedrijf aan levert verkrijgbaar zijn.

De planeetzuivel moet het bedrijf helpen de Nederlandse markt niet te verliezen aan concurrenten. Circa 20% van de melkproductie van de leden van de coöperatie is uitverkoren om beter voor de planeet te zijn.
RFC - FrieslandCampina start productie duurzamere PlanetProof-kaas - FrieslandCampina
  • Deel
Druk af