Lekker tot en met de laatste slok. Dat belooft de Amerikaanse start-up die een wijnglas ontwierp met ingebouwde 'kurkentrekker' voor de 'vieze drab'.
Het handgeblazen wijnglas heeft onderin het glas een spiraal. Deze 'kurkentrekker' vangt het sediment dat in oudere volle rode wijn kan zitten op en houdt het bezinksel vast als jij je glas wijn leegdrinkt. Zo hoef je nooit meer te vrezen voor dat gruizelige en bittere goedje tijdens de laatste slok. In een video legt Vacanti, het bedrijf achter het glas, uit hoe het precies werkt.
De glazen zijn natuurlijk niet alleen handig voor rode wijn. De drabvanger houdt ook tartraten uit witte wijn vast, zegt Vacanti. De glazen kunnen gewoon in de afwasmachine. Op sociale media laat Vacanti weten ook bezig te zijn met een speciaal glas voor ongefilterd bier; ook daar kan tenslotte hinderlijke 'troep' in zitten.
Via Kickstarter haalde het project dit jaar voldoende geld op om de glazen te produceren. Deze maand komen ze op de markt. Van idee tot productie hadden Margarita en Patrick Vacanti zo'n vijf jaar nodig, leggen ze in onderstaande infographic uit. Voordat de glazen de vorm kregen die ze nu hebben, vroegen de Vacanti's zo'n 600 "specialisten" om feedback.
Dit artikel afdrukken
De glazen zijn natuurlijk niet alleen handig voor rode wijn. De drabvanger houdt ook tartraten uit witte wijn vast, zegt Vacanti. De glazen kunnen gewoon in de afwasmachine. Op sociale media laat Vacanti weten ook bezig te zijn met een speciaal glas voor ongefilterd bier; ook daar kan tenslotte hinderlijke 'troep' in zitten.
Via Kickstarter haalde het project dit jaar voldoende geld op om de glazen te produceren. Deze maand komen ze op de markt. Van idee tot productie hadden Margarita en Patrick Vacanti zo'n vijf jaar nodig, leggen ze in onderstaande infographic uit. Voordat de glazen de vorm kregen die ze nu hebben, vroegen de Vacanti's zo'n 600 "specialisten" om feedback.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook