Het handgeblazen wijnglas heeft onderin het glas een spiraal. Deze 'kurkentrekker' vangt het sediment dat in oudere volle rode wijn kan zitten op en houdt het bezinksel vast als jij je glas wijn leegdrinkt. Zo hoef je nooit meer te vrezen voor dat gruizelige en bittere goedje tijdens de laatste slok. In een video legt Vacanti, het bedrijf achter het glas, uit hoe het precies werkt.



De glazen zijn natuurlijk niet alleen handig voor rode wijn. De drabvanger houdt ook tartraten uit witte wijn vast, zegt Vacanti. De glazen kunnen gewoon in de afwasmachine. Op sociale media laat Vacanti weten ook bezig te zijn met een speciaal glas voor ongefilterd bier; ook daar kan tenslotte hinderlijke 'troep' in zitten.

Spirale's next great product line? #beer sediment capture, found more and more in #craftbeer #spirale #bar #happyhour

Een bericht gedeeld door Vacanti Wine Glasses (@vacantiwineglasses) op



Via Kickstarter haalde het project dit jaar voldoende geld op om de glazen te produceren. Deze maand komen ze op de markt. Van idee tot productie hadden Margarita en Patrick Vacanti zo'n vijf jaar nodig, leggen ze in onderstaande infographic uit. Voordat de glazen de vorm kregen die ze nu hebben, vroegen de Vacanti's zo'n 600 "specialisten" om feedback.
Timeline Spirale


Dit artikel afdrukken