Een van deze vijf wordt op 29 november in de Glazen Zaal in Den Haag winnaar van de Jaarprijs Voedingscentrum 2007:

Fruit en ijs van Van der Poel desserts

Fruit en ijs is een lekker ijsdessert zonder vet en bevat daardoor aanzienlijk minder calorieën. De smaak is uitstekend.


Queens Ocean wokgerechten van Queens Products

De kant en klare Queens Ocean wokgerechten zijn verantwoorde maaltijden, die door het gevarieerde aanbod van vissoorten in de diverse maaltijden de consumptie van vis stimuleren.
Range Excellent Maaltijdsalades van Albert Heijn

De salades van de range Excellent zijn zeer smakelijke kant en klare maaltijdsalades die het gemakkelijk maken voldoende groenten te eten.


Groentehof productrange Wokmaaltijden van Groentehof

De Groentehof wokmaaltijden zijn zeer snel en gemakkelijk te bereiden maaltijden die voldoende groente en weinig vet bevatten.


Concept Fresh Tapas van The Greenery

Het concept Fresh Tapas biedt een brede variatie aan groente en fuit (- salades) voor ieder moment van de dag waardoor de gezonde keuze wordt gestimuleerd


Aanmoedigingen

De jury heeft aanmoedigingen toegekend aan Vitamini’s van Rainbow Growers Group en aan Range Bob de Bouwer van Zwanenberg Food Group.

De jury vindt het lovenswaardig dat Zwanenberg Food Group binnen het segment vleeswaren, waar veel gezondheidswinst te behalen is, een productserie speciaal gericht op kinderen heeft ontwikkeld. De jury daagt de producent uit om de hele serie voedingskundig te optimaliseren en de producten ook voor volwassenen te maken.

Vitamini’s krijgt een aanmoediging omdat het een goede bijdrage levert aan het gemakkelijker maken van de tussendoor consumptie van (vrucht)groente.


De jury geeft daarnaast speciale aandacht aan Roosvicee 50/50 van HJ Heinz. Dit product valt volgens de jury op omdat er aan deze fruitdranken geen suikers of zoetstoffen zijn toegevoegd. Hierdoor is een minder zoet product ontstaan dat kan bijdragen aan het aanwennen van minder zoete smaken.
Dit artikel afdrukken