Topkok Jonnie Boer reikt op 25 september de 'Smaakvol 2009' uit, de erkenning voor het beste authentieke product of concept van Nederlandse bodem. Voorafgaand aan deze finale in september -tijdens de 'Week van de Smaak'- werden in juni regionale voorrondes georganiseerd. Na beoordeling door de vakjury gaan 24 ondernemers door naar de regionale 'Smaakversterker', een masterclass, waar ze impulsen krijgen om hun product of concept verder te verbeteren.

Bedrijven die doorgaan naar de volgende ronde zijn:

Uit de regio zuid:
* Eijssen Dairy uit Schimmert met Yanté-creamery
* Desem enzo uit Waalwijk met Desem Kletzenbrood en Roggebrood
* Paddenstoelenrijk uit Rossum met Biologisch geteelde paddenstoelen
* Vianny’s jam, relish, chutney en meer uit Simpelveld met ambachtelijke fruitboters
* Vleesbedrijf Toon en Dianne van Rooij uit Cromvoirt met Weivlees kalfsvlees
* Boerderij 't Platteland uit Veulen Rebarberlikorette
* Wagyu Farm uit Veulen met Wagyu rundvlees
* IJsboerderij Heidehoeve uit Etten-Leur met ambachtelijk boerderij-ijs


Uit de regio west:
* Bisschopsmolen met ambachtelijke brood- en deegwaren
* De Hazelarij met 100% hazelnotenpasta en ambachtelijk producten o.b.v. hazelnoot
* De Swanenplaats met Auxerrois 2008. Droge witte wijn uit druiven van de Westfriese vollegrond
* Frozen Dutch met ambachtelijk gemaakt ijs op basis van vers Hollands fruit, groente, zuivel en kruiden
* Grunschnabel Ice Laboratories met ijs met een volle, verfijnde, pure smaak, op waterbasis of kokosmelkbasis
* Kaasmakerij Uitentuis met Noordhollandse Messeklever, een jonge kaas van koemelk
* Lovechock met een nieuwe, pure chocolade met liefde bereid van de beste, biologische ingrediënten
* Schoon Natuurvlees & Eetvilla van den Brink met rundvleesproducten van Belgisch Witblauw koeienUit de regio's noord en oost:
* Monka! met 'Dé Brownie van duurzame chocolade'
Monique Brinkhoff van Monka! met 'Dé Brownie van duurzame chocolade'
* Boer en Slager De Schelfer met hun Nekka, de Achterhoekse variant op de Coppa
* Colzaco met 'koudgeperste koolzaadolie'
* C.V. Achterhoekse Wijnbouwers met... Wijn
* Dde Hoeksche Hoeve BV met 'ambachtelijke chips'
* Geitenboerderij de Groote Stroe met 'Stroese Dame, een biologische rauwemelkse geitenkaas'
* De Chocolate Company met 'Hot Chocolate spoom in 40 smaken'
* Haveman Groen BV met'shii-take paddestoelen'


Zie voor meer informatie over de 24 genomineerden de site van Syntens, onder regionale voorrondes.


bron: Syntens, juni 2009 met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken