Na zijn debuut zal de Foodtruck NieuwVers eten promoten op diverse plaatsen in het land.

foodtruck


NieuwVers zegt het zo in zijn door Urgenda opgestelde persbericht:

NieuwVers is de beweging voor het nieuwe eten. Ze verbindt producenten die voorop lopen met consumenten die het anders willen. Alleen als deze twee gaan samenwerken, kunnen er echt dingen veranderen, zo is de overtuiging van initiatiefnemers Urgenda en Foodlog. Vanuit de Foodtruck serveert chefkok Berdien Siere onder meer Pure Graze rundvlees van 100% grasgevoerde koeien, revolutionair brood van Zeeuwse tarwe en Oosterscheldewater, de Dutch Weed Burger, gemaakt van algen en zeewier, seizoensgroenten van Willem & Drees, de ‘beste appel van Nederland’ Dalinco, varken dat gevoerd is met het eiwitrijke gewas lupine en mr. Dip, een dipsaus uit een potje dat kan tippen aan vers.

Elke dag verzorgt NieuwVers van 13.30 – 14.30 uur speciale kookdemonstraties op het paviljoen PUUR. Ook kunnen Horecava-bezoekers kennis maken met de producenten van NieuwVers. Op maandag is dat appelteler Harrie van den Elzen (Dalinco), op dinsdag varkenshoudster Annechien ten Have (lupinevarken), op woensdag Marcel Spelt (bakker) en op donderdag Ado Bloemendal (Pure Graze). Zij gaan graag het gesprek aan met de Horecava-bezoekers over smaak, herkomst, productiewijze en consumentenbetrokkenheid

Op woensdag 9 januari organiseert NieuwVers bovendien om 13.30 uur de verkiezing van de ‘Beste belegen kaas van Nederland’. Uit zeventien inzendingen worden op discussiesite www.foodlog.nl vandaag vijf innovatieve en duurzame finalisten gekozen. Een professionele smaakjury met kaasexpert Betty Koster, journalisten Felix Wilbrink (Telegraaf) en Puck Kerkhoven (Red Fox) en de restaurateur met de beste kaaswagen kiest vervolgens op 9 januari uit de finalisten de lekkerste. Die krijgt het predicaat ‘beste kaas’ - lekker én innovatief - van Nederland. Het publiek proeft uiteraard mee.


Fotocredits: NieuwVers, Maria Kolossa
Dit artikel afdrukken