Is dit het antwoord om bio te helpen of inspelen op de eis aan instellingen, bedrijven en ministeries om meer bio te doen omdat we dat hebben afgesproken?

Op 31 maart start het bedrijf BioZorg uit Haaksbergen met de productie van biologische koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten. De maaltijdfabrikant heeft een inpandige slagerij, een groente afdeling & catering afdeling waar elke dag verse grondstoffen worden verwerkt. Het bedrijf heeft een 100% SKAL en HACCP certificering. De eerste leveringen van BioZorg in 2007 bij gezondheidsinstelling Pluryn Werkenrode hebben duidelijk gemaakt dat er binnen zorginstellingen een groeiende behoefte bestaat aan biologische producten.

Het totale aanbod aan biologische producten is al groot, maar het assortiment dat geschikt is voor foodservice dat via de gangbare kanalen geleverd kan worden, is nog beperkt stelt het Overijsselse bedrijf. Veel biologische producten zijn alleen in kleinverpakking beschikbaar. De bereidheid om het in grootverpakking aan te leveren is laag en heeft alles te maken met volume.

BioZorg biedt maaltijden en maaltijdcomponenten aan variërend van vers gesneden groenten tot stamppotten en van hachee tot vers vlees. Een breed assortiment is verkrijgbaar in diverse verpakkingen, geschikt voor zorginstellingen, bedrijfscatering en horeca en binnenkort ook voor de consument.


bron: BioZorg met dank aan agriholland
Dit artikel afdrukken