'Appel' en 'Darm' zagen we. Titels die laten zien dat er nog veel te horen valt over heel alledaagse zaken, zoals de 18 kilometer darm van een varken. Past'ie daar zelf in? Wist je dat alle varkens- en schapendarmen in de wereld naar China reizen om dan weer helemaal terug te komen? Of dat het patent op laagstam-appelboompjes berust bij een wild hert? Nog mooier: dat je aan 1 appelboom makkelijk drie verschillende soorten appels kunt laten groeien?
De 'Aan Zee' serie groeide meer en meer in de bijzonderheid van zijn gewone onderwerpen. Deze afleveringen zijn weer mooier gemaakt. Heel simpel wordt duidelijk gemaakt dat er slim en praktisch wordt nagedacht over hoe ons eten gemaakt wordt, terwijl wij niks in de gaten hebben en het maar gewoon naar binnenschuiven.
De eerste aflevering is te zien op 6 januari 2010. Op zeven achtereenvolgende woensdagen daarna zie je de rest, steeds om 20:50 uur op Nederland 2.
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nee, ik bedoelde niet echt hoe. Hoewel het antwoord daarop ook aardig duidelijk maakt waarom je het weet: omdat je het uit nieuwsgierigheid en voor je werk onderzocht. Toch? In tegenstelling tot de foodlog-elite, denk ik.
Ik geloof best dan K&K;goed kan zijn, maar er is zoveel shit, na een paar keer geef je het op. Andere doelgroep, niet voor mij, het zal wel. Zag ooit een reportage van een Indiase K&K;-fabrikant in Engeland die zonder conserveringsmethoden lekkere curries maakt. Gewoon een paar dagen houdbaar, precies zoals wanneer je 't zelf maakt. Maar dan onder strikt hygiënische omstandigheden. Niks mis mee en gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar. Van Deen en Delhaize weet ik niks. Net zoals die robert waarschijnlijk.
Robin, bedoel je hoe ik dat (wat?) weet?
Ik heb ooit en een paar keer in een paar jaar maaltijden van Delhaize bekeken, geproefd en heb onderzocht hoe ze werden gemaakt.
Deen, een supermarktketen in Noordholland liet me de keuken zien waar een nieuwe lijn verse maaltijden wordt gekookt.
Waagstuk: zonder houdbaarheidsmiddelen, ze moeten binnen 24 uur worden gegeten.
Ze zouden mij geen straf zijn, was ik aan kant en klaar overgeleverd zoals mijn moeder eertijds aan tafeltjedekje (getverdegetver).
Sommige stoommaaltijden van Albert Heijn zijn ook goed, maar raar duur.
Ik vind kant-en-klaar interessant. Het kan heel goed zijn.
Waarom weet jij dat?
Hoe bestaat het. Deen maakt in eigen kokerij puike maaltijden ZONDER conserveermiddelen (op het zout na) die daarom niet lang bewaard kunnen worden. Beweert hier maar zo ene Robert dat ze ronduit gevaarlijk zijn omdat er E-nummers in zitten.
Nog even over E-nummers. Die zijn niet eng. Robert wordt opgehitst door het op Foodlog al eens bekritiseerde Franse E-nummerboekje dat de baas van het blad Bouillon klakkeloos (nee zelfs enthousiast) vertaalde.
Ik beweer(de) ook dat je op je oude dag, als je het koken zat bent of het niet meer kan, naar Belgie kunt verhuizen: de maaltijden, althans veel maaltijden uit het koelmeubel van Delhaize zijn veurtreffelijk.
Ik weet dat de kant en klaar maaltijden van DEEN volzitten met conserveermiddelen, e-nummers die ronduit gevaarlijk zijn (volgens pocketboekje E-nummer van Bouillon)
Dus Wouter die altijd staat voor eerlijk en puur eten gaat buiten zijn boekje als hij DEEN stuff aanprijst. Tenzij hij door de familie betaald wordt.