Dat meldt nieuwsuitgelicht.nl.

De site schrijft onder meer:
Het Amerikaanse gezondheidsorgaan CDC wist op vrijdag 2 september 2011 te melden dat 2 jongeren in de staten Pennsylvania en Indiana in juli en augustus besmet waren geraakt met een nieuwe vorm van varkensgriep. Interessant in dit verband is dat één van beide jongeren de besmetting had opgelopen na contact met een persoon die in een varkenshouderij werkzaam was. Dat kan erop duiden dat het nieuwe H1N1-virus ook van mens op mens wordt overgedragen. Het CDC gaf aan dat de nieuwe variant een gen van het alarmerende H1N1-virus bevatte zoals dat 2 jaar geleden in Mexico voor het eerst opdook, vandaar de benaming Mexicaanse Griep.

en:

door het Robert Koch-instituut (het Duitse RIVM) worden een negental concrete tips aanbevolen om het risico op infectie te verkleinen. Tot de belangrijkste maatregelen behoren:
regelmatig handen wassen;
voorzichtig hoesten en niezen;
bij een vermoeden van Mexicaanse griep thuis blijven en afstand bewaren tot andere mensen;
regelmatig ventileren.

Daarnaast adviseert het Amerikaanse Centrum voor Ziektebestrijding (CDC) om het huishouden zo schoon mogelijk te houden en bijvoorbeeld meubels regelmatig te reinigen en kleren regelmatig te wassen.


Lees het volledige artikel op nieuwsuitgelicht.nl
Dit artikel afdrukken