TV-kok Jamie Oliver transplanteert een volgende tak van zijn succesvolle activiteiten naar Nederland. We kennen Jamie al van zijn kookboeken, opleidingsrestaurant Fifteen, kooktijdschrift Jamie, kerst- en paasspecials en kookgerei bij onder andere Albert Heijn.

Jamie's Italian
Komend najaar opent Jamie Oliver een Italiaans restaurant in de Markthal in Rotterdam, meldt Out-of-Home Shops. Het restaurant gaat Jamie's Italian heten. Onder die naam exploiteert Oliver wereldwijd al 30 vestigingen met deze naam. In de restaurants draait het om de Italiaanse leefstijl. 'Smakelijke en simpele gerechten op basis van alleen verse ingrediënten' moeten daarvoor zorgen.

'Enorme trekker'
De Markthal is zeer te spreken over de komst van Jamie's Italian. Volgens Hans de Jong van ontwikkelaar Provast gaat Jamie's Italian 'veel klanten trekken omdat Jamie Oliver en dit concept internationaal bekend zijn.'
De komst van Olivers restaurant past waarschijnlijk precies in het straatje van de 'beleving' waarvoor bezoekers naar de Markthal komen. Het gaat ze vooral om het ter plekke proeven, eten en snacken, en niet om het doen van hun dagelijkse boodschappen.

Markthallen
Markthallen zijn hip en hot. Ook in België gaan ze zich er nu aan wagen. Maar niet in een spectaculair nieuw gebouw zoals in Rotterdam. Gent strijkt in september met de primeur: de 17e eeuwse abdij van Boudelo, in het hartje van de stad, wordt de 'Holy Food Market', schrijtt Knack.be. In de kerk is straks ruimte voor een restaurant, een kosmopolitische bar en een twaalftal foodshops. Voor de exploitatie daarvan zoekt Gent nog 'enthousiaste, creatieve horeca-evangelisten'.
Dit artikel afdrukken