De krant stelde op grond van metingen van prijzenvergelijker Supermarktscanner.nl vast dat Becel Original bij Albert Heijn en Vomar inmiddels 12% meer kost dan vorig jaar juli. Bij Jumbo kost het zelfs 19% meer. Croma bakboter is zo'n 17% in prijs gestegen.
Dat prijsstijgingen vallen nogal op, omdat de huismerkmargarines in prijs nagenoeg gelijk zijn gebleven of zelfs iets zijn gedaald.
Volgens Upfield, de margarinetak van KKR, is er geen sprake van substantiële prijsverhogingen. Upfield zou niets anders hebben gedaan dan wat iedere nieuwe eigenaar doet, namelijk uitvogelen "hoe de consument in elkaar zit en wat hij kan betalen" om de bestaande portefeuille zo goed mogelijk uit te melken.
"Vanwege inflatie, verbeteringen in onze producten en hogere kosten, zoals voor het transport, hebben we onze adviesprijzen nu licht moeten verhogen. We hebben geen controle over de prijzen in de supermarkten,” aldus Upfield.
Het bedrijf speelt de supermarkten de Zwarte Piet toe. "Zij profiteren zelf ook volop van de hogere prijzen, door hogere marges op de Upfield-merken of hogere omzetten van hun eigen merk," schrijft De Telegraaf.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Het ENIGE dat ECHT helpt is het NIET meer kopen van deze sowieso OVERBODIGE botersoorten. Zo maken wij samen Upfield, de margarinetak van KKR, vleugellam en ontkrachten wij het hyper arrogant marktgedrag van deze Amerikaanse investeerder. En zodra ik ergens lees dat iets door een Amerikaans Kapitalistsch Neoliberaal opgekocht is koop ik het sowieso al niet meer. Simpel.
#3: Precies Stefan, lekker roomboter om te smeren of vlees in te braden en echte kokos- of olijfolie om in te reorbakken. Overigens gebruik ik de grasboter van campina, heb een aantal geprobeerd en vind die het lekkerst. Beetje raar dat je grasboter het hele jaar kan kopen, dat zou net als graskaas niet moeten kunnen, maar het zal wel gewoon ook een naampje zijn.
Gewoon roomboter gebruiken. Probleem opgelost :)
Sinds Blueband Omega3 en 6 in zijn bak en braad margarine stopte vond ik aan de gerechten een nare smaak (vissig) zitten. Sindsdien gebruik ik naar volle tevredenheid Wajang of Zeeuws Meisje. Deze Blueband ligt ook niet meer bij mijn kleine AH. Prijs kan daar beslist een reden vor zijn.
Ben even het spoor bijster. Prijsverhogingen voor een product waaraan je gewend was vind ik minder bezwaarlijk dan wijzigingen in de receptuur.
Enkele weken lang waren bij ons de Becel schappen leeg om plots plaats te maken voor nieuwe Becel margarines. Was jarenlang gewend aan Becel Gold waarin melkbestanddelen waren verwerkt om wat op roomboter te lijken. Becel Gold is plots verdwenen van de Nederlandse markt en vervangen door 'Romig' dat minder goed smeerbaar is (hard) en ook nog eens smakeloos.
Lijkt wel of ze op FL hebben zitten lezen Wie hetzelfde voedsel maakt in twee kwaliteiten kan miljoenenboete krijgen.
Probeer nu 'Becel Pure' met kokosvet in plaats van palmvet, erg zacht maar olie-achtig. In België brengt Becel margarines op de markt met walnotenolie of olijfolie en basilicumolie, ook Gold is daar nog steeds verkrijgbaar. Ook in Duitsland is Gold nog verkrijgbaar, maar dat heeft dan weer een andere samenstelling: 'Frei von Konservierungsstoffen', 'Feiner Butter Gesmack' en ook geschikt om te koken en te braden.
Gelukkig is er nog gewone roomboter, ook zachte.
Becel producten:
Becel producten (NL)
Becel producten (B)
Becel producten (D)