Gourmet, marktleider op het gebied van sjalotjes, uien en knoflook, brengt een nieuwe groente op de markt: Knoflookstengels. Het zijn frisgroene stengels met een subtiele knoflooksmaak. Knoflookstengels groeien als knoflookbloem boven de grond. De groene stengels worden bij een lengte van circa 20 cm geoogst en zijn direct klaar voor gebruik in de keuken. Knoflookstengels zijn verkrijgbaar in de groentekoeling van de supermarkt in zakjes van 70 gram.
Knoflookstengels zijn geheel te gebruiken. Alleen even afspoelen en fijnsnijden en ze zijn klaar om te verwerken. Je kunt ze roerbakken, grillen en stoven. Ze geven tijdens de bereiding een subtiele smaak aan vlees, kip en vis. Ze zijn ook als groentegerecht te serveren. Rauw versnipperd in salades, soepen en sauzen geven ze een pittige knoflookbite. Qua smaak zijn twee stengels ongeveer gelijk aan 1 teentje knoflook. Door de milde smaak geven ze minder geur na gebruik.
bron: Gourmet
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Achja. Ik ben waarschijnlijk een zeur.Je eet gewoon knoflook of niet. Verder zijn die sprietjes leuk ter decoratie en voor restaurants een leuk item op de kaart, maar verder heeft het geen enkele culinaire toevoeging.Ik heb het geproefd en vond het niks.Geen knoflook en geen bieslook. Een beetje Italiaan snapt helemaal niets van dit product.Maarja.Yuppen zullen wel weglopen met deze vage stengeltjes.
Toko Cheung Kong heeft ze altijd wel in 't schap. De anderen niet altijd. Bij Appie heb ik ze ook wel eens gezien. Ik vind ze lekker geroerbakt of gegrilld samen met haricot verts, aspergepunten en/of peultjes. En dan een simpel sausje obv kippenbouillon, maizena, shaoxing rijstwijn, rijstazijn, gember of zo.
Maar met wat ze daar schrijven ben ik het niet eens: "Door de milde smaak geven ze minder geur na gebruik". Integendeel. Of misschien dat anderen jou niet erg kunnen ruiken, maar je ruikt het juist zelf wel heel duidelijk nog een tijdje, dat je denkt "hee, ik ruik/proef die knoflookstengels nog".
Lekker in de roerbak (met grote garnalen), maar ook voor de vulling van hartige flappen. Fijn dat ze weer meer op de markt komen.
Hier de link naar Tokowijzer voor de knoflookspruiten en het recept op kattebelletje
1 maart 2007, dus alweer bijna 2 jaar geleden, lagen ze bij AH. Ik maakte het toen op Koreaanse wijze klaar. Zoals kattebelletje schreef: rauw zijn ze wel wat sterk van smaak. Maar in een pittige salade in plaats van bosui kan het prima.
Ik ga eens kijken of ik het weer kan vinden. Welke supermarkten?