Waar:is gelegen aan de rand van Tilburg
Formule:
dinerarrangement zonder alcohol, per persoon € 22,-
dinerarrangement, incl 3 alcoholische cons., per pers. € 25,-
dinerarrangement voor kinderen t/m 2 jaar, per pers. gratis
dinerarrangement voor kinderen t/m 11 jaar, per pers. € 10,-
dinerarrangement voor senioren (65+), zonder alcohol € 20,-
dinerarrangement voor senioren (65+), incl 3 alcoholische cons., per pers. € 23,-
De kaart: Gasten kunnen op het gebied van eten en drinken zo’n beetje alles krijgen. Kangoeroe en krokodil, maar ook spareribs en saté. ‘Met deze formule richten we ons op alle doelgroepen, van chic tot casual. Voor de echte wijnliefhebber hebben we bijvoorbeeld een fles Petrus voor 750 euro op de kaart staan’, aldus Meurs.
Vanaf de opening begin april ontvangt Etenstijd 2500 gasten per week.
‘We willen dit concept in de toekomst ook op andere plaatsen van de grond tillen. Ik ben al benaderd door investeerders’, verklapt Jan Meurs senior in Misset Horeca, die eraan toevoegt dat veel collega-ondernemers een kijkje komen nemen bij Etenstijd. ‘We hebben vooral veel wok-Chinezen op bezoek gehad’.
Etenstijd is gevestigd in een nieuw pand met vijf etages. Het telt een oppervlakte van 1900 m2 . De filosofie van de familie Meurs is om uit te gaan van de wensen van de gasten die kwaliteit, sfeer en beleving willen tegen betaalbare prijzen.
Ik ben ervan overtuigd dat dit concept aanslaat bij de grote groep mensen die niet al te vaak meer uit eten kunnen vanwege de hoge rekeningen die je tegenwoordig gepresenteerd krijgt.
Niet dat die bedragen onterecht zijn overigens, kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijskaartje.
Of de wijnliefhebber, gastronoom of de culinair geïnteresserde eter zich hier happy zal voelen is niet alleen een kwestie van de juiste producten in huis hebben, zoals die ene fles Petrus. Het zal staan en vallen bij de uitvoerende werkzaamheden van het personeel op de werkvloer!
Hoewel ik verwacht dat Dhr. Meurs niet echt op deze groep zal zitten wachten.
De opzet zal zoiets als een buffetstijl zijn, wellicht in de stijl van 'La Place' waar de gasten hun gerechten kunnen afhalen. Immers hoe kun je ander die mensenmassa tevreden stellen? Het gehele concept is goed doordacht. De inrichting ziet er warm en gezellig uit. Ook kun je als vaste gast kun je bijvoorbeeld ook je muziekvoorkeur opgeven, waar men zich zoveel mogelijk aan zal trachten te houden. Of dit gaat werken is maar zeer de vraag, maar de suggestie geeft het idee dat je rekening met je gast houdt. Moet zeggen dat ik wel zeer nieuwsgierig ben naar de uitvoering.
bron: misset
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik realiseer me ook dat mijn mening gekleurd is, ik kan me voorstellen dat met hongerige pubers het Etenstijd concept weer ideaal is. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen, vooral over de sfeer.
Dat is duidelijk.Ik heb zelf geen kinderen en dus moet ik inderdaad bekennen dat hier over een andere greop geschreven is. Niet tegenstaande blijft mijn argument wel steekhouden. Ik vindt het uitermate sterk dat je als een gezin kunt afspreken om niet meer dan een x bedrag te besteden p.p. Daarvoor is heel wat dicipline en overredingskracht nodig. Komplimenten daarvoor.
Wat de tijd aangaat verwacht ik dat je, als je op de centjes wilt letten,na twee uur gewoon vertrekt. In de praktijk zal het moeten blijkne hoe dat uitpakt. Ik verwacht dat dit zo rond de 70% van de gasten zal gaan. De rest plakt er nog een traject aan vast. Uiteraard ben ik ook nieuwsgierig naar deze uitkomst.
Ik beloof je dat als ik hier in de buurt ben, ik een kijkje ga nemen en een verslag zal uitbrengen.
Jij denkt aan andere mensen dan ik, Ailko. Ik denk aan gezinnen met kinderen die wellicht nog net wat meer op geld letten. Wij spreken gewoon af wat we eten, en zijn met 15 euro per persoon klaar. Niet alleen bij de pizzeria, ook bij de Ethiopier of de Indiaan kunnen we altijd heerlijk goedkoop en lekker eten.
Ik herinner me trouwens ook Preston Palace, waar al jaren alles inbegrepen is (en wat leidt tot vreet en drinkfestijnen). Het verschil is dat deze opzet ietwat stijlvoller lijkt (hoewel je wel maar twee uur mag blijven, niet echt lang voor een gezellig avondje uit). Ik ben benieuwd of dit een succes wordt.
Voor veel nederlanders is dit inderdaad een nieuwe aanpak. De voorbeelden waar jij van spreekt Helena, gaan uit van één product. In het restaurant etenstijd mag je dus alles eten. Dat geeft ruimte en vrijheid van keuze aan. Gedurft? Jazeker, aangezien je als horeca ondernemer toch graag wil weten wat je aan winst gaat maken op ieder product. Dus een kwestie van strak inkopen en de zaak goed in de gaten houden, financieel-technisch bedoel ik dan. Bruto winsten zullen hier op zo'n 60% liggen denk ik.Nu is dat voor een supermarkt gigant een stukje gemakkelijker dan voor een privé bedrijf. Immers door de kwantumkortingen te gebruiken in je voordeel heb je een betere inkoop.
Wat dat volproppen aangaat is dit nu juist waar vanuitgegaan wordt. Immers 'Het oog is groter dan de maag' Dus in verhouding valt dat volproppen in het algemeen wel mee.
Bij de pizzeria ben ik overigens altijd meer geld kwijt dan ik van te voren had ingeschat, omdat je snel genegen bent een salade erbij te nemen, een extra glaasje wijn oid. Als je eenmaal zit is de service en gezelligheid, mits je in een goed bedrijf bent, vaak de factor die je omzet per persoon doet stijgen. Dus dat is een verkapt voordeel, waar je het over hebt. Ook daar kom je met zijn tweetjes niet onder de € 50,- meer vandaan.
Ik ben ervan overtuigd dat dit concept aanslaat bij de grote groep mensen die niet al te vaak meer uit eten kunnen vanwege de hoge rekeningen die je tegenwoordig gepresenteerd krijgt.
Voor die mensen is dit ook te duur. De Italiaan op de hoek heeft prima pasta's en pizza's voor minder dan tien euro. Als je nog armer bent is er de Ikea met een bord vol voor 3,75.
Is dit echt zo'n nieuw concept? Onbeperkt spareribs eten, wokken, steengrillen en dergelijke voor een vast bedrag bestaat toch al heel lang? Meestal hetzelfde idee: het lijkt goedkoop, maar dat is het alleen als je jezelf volpropt.