Aan welke Europese etiketteringseisen moet een specifiek voedingsmiddel voldoen? Het European Food Law Handbook, recent gepubliceerd door Wageningen Academic Publishers, biedt een antwoord op deze en andere vragen.

Auteurs Bernd van der Meulen en Menno van der Velde schreven het European Food Law Handbook vanuit het perspectief van de Food Law ingebed in de algemene Europese wetgeving. Het boek stipt de consequenties aan van deze combinatie en biedt inzicht in de inhoudelijke en procedurele Food Law.

General Food Law als leidraad
Het handboek analyseert en legt inhoudelijke, procedurele en institutionele elementen van de EU Food Law uit en neemt daarbij de General Food Law als leidraad.

Zowel principes als specifieke regels zijn in het boek te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om wetgeving rondom voedingsproducten, etikettering en hoe je over voeding mag communiceren. Deze regels bepalen de eisen die gelden bij bijvoorbeeld recalls, de goedkeuring van ingrediënten, genetisch gemodificeerde voeding en hygiëne.

Het European Food Law Handbook kwam tot stand in samenwerking met het Europese Instituut voor Food Law en is geschikt voor wetenschappers en werknemers in de voedingsmiddelenindustrie die zich met wetgeving bezighouden.


bron: VMT

Handig voor als je hier wilt meepraten over claims en labels ;-)
Dit artikel afdrukken