Boon's Markt is een nieuwe verschijning in het Nederlandse supermarktlandschap. Sinds 2013 opende groothandel Boon een viertal vestigingen, waarvan die in Utrecht de jongste is. De winkel wordt geleid door C1000-ondernemer André van Ek. In de langgerekte winkel, met zo'n 1.000 meter vloeroppervlak, viert 'blurring' hoogtij. De stadsklant kan er terecht voor versbereiding, gemaksproducten én zijn dagelijkse boodschappen. In fase twee kun je er straks ook nog een hapje eten.

Meer versomzet en minder kruidenierswaren
De nadruk ligt bij Boon’s Markt op verse producten en veel aanbiedingen. De slogan luidt dan ook: 'Het kan dus wél, en het lekkerste vers en heel voordelig'. Van Ek wil bij de Utrechtse vestiging nog een stapje verder gaan dan bij de andere Boon's Markten. Er is meer aandacht voor kant-en-klaar en biologisch. Dat merk je al bij het betreden van de winkel: meteen bij de ingang van de langwerpige winkel bevindt zich de versbereiding, met sushi, wokmaaltijden en versbelegde broodjes. De versafdeling bulkt van het biologisch, fair trade en gemaksproducten. Achterin de winkel zijn de kruidenierswaren, met minder ruimte voor wasmiddelen, cosmetica en diervoeding is dan in andere vestigingen. Van Ek mikt bewust op een flink hogere versomzet en een lager aandeel houdbaar (droge kruidenierswaren, 'DKW' in vaktermen). Daar biedt zijn locatie, midden in het centrum, en formule alle reden toe.

boonsmarkt


'Superrestaurant'
In de tweede fase opent Van Ek een horecaruimte in de werfkelder onder het pand. Die sluit qua functie naadloos aan op de vele horecavoorzieningen in de werfkelders langs de Oudegracht. Van Ek zet op die manier weer een stap verder op het pad van het versmelten van verse boodschappen doen en direct opeten dat de foodmarkets van Jumbo al ingeslagen zijn. Je kunt niet alleen in de winkel terecht voor je verse waar of versbereide maaltijden, maar kunt er ook nog in het superrestaurant van genieten.

Van Ek stopt als het ware La Place en Jumbo's FoodMarket in één formule op een van de drukste winkellocaties van het land. Dat is pas blurring en streeft die twee voorbij.

Fotocredits: De versbereidingscounter, Boon's Markt via facebook

Dit artikel afdrukken