In plaats van te veranderen hoe de Thaise bevolking zijn eten bereidt, richten de organisaties zich op de manier waarop zij hun eten opeten. Ze ontwikkelden een nieuw, innovatief bord. Het bord, de ‘AbsorbPlate’, vangt tot 7 ml overtollig vet op in 500 kleine gaatjes. Dit komt neer op ongeveer 1,5 theelepel per maaltijd, zo'n 30 calorieën minder.
De technologie is bescheiden en eenvoudig, maar wel effectief. Het vet dat in de gaatjes achterblijft, spoel je eenvoudig weg.
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Een filter om domheid weg te vangen zal meer winst opleveren.
Als vet obesitas zou veroorzaken zou dit inderdaad een oplossing zijn. Omdat dat niet zo is zal het het probleem helaas verergeren.
'Het vet dat in de gaatjes achterblijft, spoel je eenvoudig weg.'
Slechts één woord: Voedselverspilling.
Wat een pertinente nonsense. Het is hoogstwaarschijnlijk niet de hoeveelheid vet waarvan Thai nu dik worden, maar de incorporatie van westerse/Amerikaanse eetgewoonten. Aziatische traditionele keukens zijn niet dikmakend.
Voorts nemen die gaatjes ook uitlopend vocht op en aangezien vet lichter is dan water zal het vet op het vocht (saus) in de gaatjes blijven liggen en dus op de oppervlakte van het bord.