image

Fruit alleen is niet genoeg. Let daarom een beetje meer op groenten. De consumptie van bladgroenten (zoals de boerenkool hierboven) kan nl. helpen tegen geheugenverlies. Fruit eten, daarentegen helpt niet. Dat blijkt uit onderzoek dat deze week in het wetenschappelijk tijdschrift Neurology wordt gepubliceerd.

Wetenschappers lieten bijna vierduizend inwoners van 65 en ouder uit Chicago bijhouden wat ze aten. De mensen moesten bovendien tenminste twee geheugentesten doen.

Vergeleken met mensen die minder dan één portie groenten per dag eten, blijkt dat mensen die tenminste 2,8 porties per dag aten minder kans hadden op geheugenverlies, zegt Martha Clare Morris van Rush University Medical Center in Chicago. "Het verminderde geheugenverlies is vergelijkbaar met een verjonging van ongeveer vijf jaar."

Vooral bladgroenten lijken een bijdrage te leveren aan het behoud van het vermogen om dingen te onthouden. Opvallend is volgens de onderzoekers dat de consumptie van fruit niet tot een soortgelijk effect leidt.

bron: agripress.be
Dit artikel afdrukken